Trieste en laatste Rosca-update…

Eindelijk weer een Rosca-update, maar meteen wordt dit een hele trieste en tevens laatste…

Vorige week donderdag werd Rosca opgenomen, omdat haar nieren niet meer goed functioneerden. Gisteren werd duidelijk dat het echt ernstig was. Vandaag kwam het bericht dat de dierenartsen niets meer voor haar konden doen en dat haar situatie niet zou verbeteren. Met gruwelijk veel pijn in het hart is daarom zojuist afscheid genomen van lieve Rosca.

In 2016 werd o.a. Rosca gered uit een Spaanse dodencel door de meiden van Hope Time (project 12). Sindsdien hebben we regelmatig de aandacht op haar gevestigd, omdat zij best wel ‘speciaal’ was. Zij werd al die tijd verzorgd door een opvanggezin (in Spanje) en nog niet eens zo heel lang geleden bleek dat zij daar mocht blijven, omdat dat gezin haar adopteerden.

Na zo’n verschrikkelijk leven dus toch nog ‘eind goed, al goed’ voor Rosca. Achter de schermen bleef het alleen financieel lastig om alle onderzoeken en medicatie te bekostigen. De meiden van Hope Time hebben dit grotendeels uit eigen zak betaald, met wat hulp van WereldAsielen. En die hulp kregen wij voornamelijk weer van één donateur; lees bijvoorbeeld dit stukje maar.

Alles bij elkaar kan je concluderen dat Rosca bijzonder veel pech had, want ze had het nu eindelijk prima voor elkaar. Wij draaien het graag om. Rosca heeft sinds 2016 ontzettende mazzel gehad, omdat zij opgemerkt werd door de meiden van Hope Time. Zij hebben haar een kans gegeven, samen met dat opvanggezin. Uit de eerste hand weten wij dat Rosca juist een geweldige tijd heeft gehad en ontzettend veel liefde heeft ontvangen. Alsnog, om het goed te maken.

Rust zacht, lieverd. Ook jij zal nooit vergeten worden.

Foto links: de laatste foto van Rosca, vlak voor de euthanasie.
Foto rechts: hoe we Rosca zullen herinneren!

Sterilisatieronde in Port Said (Egypte)

Eerder dit jaar heeft WereldAsielen een bedrag overgemaakt aan The Egyptian Society of Animal Friends (ESAF) in Gizeh (Egypte, project 85) om 100 straathonden te kunnen vaccineren tegen hondsdolheid en tegelijkertijd te steriliseren. Op dit moment staat de teller op 85 honden. De foto’s zijn van de laatste ronde in de stad Port Said en toen zijn 30 honden ‘geholpen’. Daarnaast trouwens ook enkele zwerfkatten.

Op de linkerfoto een hond die was aangereden. Uiteraard is deze ook meteen meegenomen naar de mobiele kliniek en heeft daar alle benodigde medische hulp ontvangen. Doet het ESAF-team altijd op hun vangrondes; geen enkel gewond of ziek zwerfdier wordt overgeslagen.

Maar de hulp gaat verder, want er worden tegelijkertijd brochures uitgedeeld met uitleg over de toegepaste TNR-methode (vangen, castreren, terugplaatsen). En brochures over hoe het is ‘geregeld’ binnen de islam op het gebied van zwerfdieren (honden in het bijzonder), want daar bestaan onnodig veel misverstanden over in een land als Egypte.

Zie hier voor nog enkele andere foto’s.

Extra steuntje in de rug voor meerdere projecten

In deze tijd van het jaar is het bijna logisch dat je gaat nadenken over het afgelopen jaar en het jaar dat voor je ligt. In het geval van WereldAsielen gaan de gedachten heel vaak naar de projecten die de steun zo hard nodig hadden in het bijna voorbije jaar en ook volgend jaar weer zullen hebben. Dat is niets nieuws.
Wat ook niet nieuw is, is dat WereldAsielen de laatste jaren in staat was een aantal projecten een extra donatie te geven, de zogeheten kerstdonatie. Eén waarvoor geen onderbouwd verzoek hoefde te worden ingediend, maar die de medewerkers ‘zo maar’ ontvingen en waar dolblij op werd gereageerd. Natuurlijk moesten ook deze donaties verantwoord worden, maar hoe fijn was het dat opeens een bedrag op de rekening stond waar niet op gerekend was? Ook dit jaar doet WereldAsielen weer een kerstdonatie aan diverse projecten en verheugen we ons al op de enthousiaste appjes, mailtjes enz…
Wat wél nieuw is, is het kerstpakket. Dankzij een gulle gift van de bij u vast al bekend zijnde ‘beschermvrouwe’ van WereldAsielen, mevrouw Helena Beels, alsmede de zeer slimme inkoop van een paar vrijwilligers in de juiste winkels op het juiste moment én het gratis ontvangen van een aantal prachtige, fleurige dozen van de werkgever van een dochter van een van de vrijwilligers, zijn deze week ongeveer 30 pakketten naar het postkantoor gebracht.
Want als WereldAsielen toch íets duidelijk is geworden de afgelopen jaren is het wel dat de mensen in het veld, die zich iedere dag weer geplaatst zien tegenover een samenleving die zich wreed of onverschillig opstelt ten opzichte van dieren en die ieder uur van de dag bezig zijn met het opvangen en verzorgen van deze hulpeloze, zieke en verwaarloosde dieren, ons diepe, diepe respect verdienen. En hoe fijn is het dan onverwacht iets te kunnen geven dat nu eens niet voor de dieren, maar uitsluitend voor henzelf is bestemd?
Eerlijkheidshalve waren de vrijwilligers het afgelopen maandag best zat toen om 1 uur ‘s nachts de laatste doos werd dichtgeplakt, maar een van hen merkte zeer terecht op: “Ik denk dat bij onze projecten de lichten ook niet veel eerder zijn uitgegaan en morgenochtend gaat daar ook weer heel vroeg de wekker..” En zo is dat; niet alleen gisteren en vandaag, maar 365 dagen per jaar lang.

WereldKrant 54 is verschenen

Het is zover: WereldKrant 54 is verschenen!

Deze kersteditie is mooi op tijd bij al onze donateurs bezorgd, naar keuze als papieren versie of digitaal.

Omdat we graag iedereen de mogelijkheid geven over ons (vrijwilligers)werk te lezen staat deze ook online.

Deze keer aandacht voor Spanje, Moldavië, Roemenië en meer.

Lees de krant via deze link.

Gaan we zelf ook doen, want het eigen exemplaar is onmiddellijk ingepikt!

Nieuwe WereldActies online

De nieuwe WereldActies staan online, maar deze keer hadden we ze net zo goed WaterActies kunnen noemen! Voor het asiel van Warin in Thailand (project 76) proberen we geld bijeen te krijgen om een grindpad aan te leggen. Het asiel is nu namelijk onbereikbaar voor transporten tijdens regen en dat is knap lastig met een 5 maanden durend regenseizoen.

Tevens gaan we, met terugwerkende kracht, geld inzamelen voor het asiel in Koropi (Griekenland, project 09). In november waren er hevige overstromingen in en rond Athene. Het asiel zelf is gespaard gebleven van modderstromen en dergelijke, maar men was met man en macht in touw om te redden wat er te redden viel. Het ernstigst getroffen gebied is exact hun werkgebied!

Alle informatie valt hier te lezen. Daar staan uiteraard ook de zogenaamde doneerbuttons. Graag sluiten we af met deze prachtige video die het fantastische werk van Warin zo treffend in beeld brengt. Vergeet vooral het geluid niet aan te zetten!

De foto van het door modder overstroomde hondje in Griekenland is genomen door Yannis Kolesidis

Lopende WereldActies vandaag afgelopen; groot succes!

De lopende WereldActies zijn vandaag afgelopen en we zien een heuse eindspurt! The Dump Dog Project in Griekenland is geëindigd op maar liefst 170% (de geldbalk kon het amper aan ) en dat betekent dat ruimschoots de vervangings- en reparatiewerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd!

Ook het zeer belangrijke autofonds voor José en Ana (Spanje) heeft op het laatst nog flink wat geld mogen ontvangen en komt daarmee op een fantastische 850 euro (85% van het totaal benodigde bedrag).

De hoogste tijd voor nieuwe WereldActies en achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Wordt snel vervolgd en iedereen ontzettend bedankt die gedoneerd heeft!

Steun aan de onfortuinlijke dieren in Griekenland

Project 09, Hellenic Animal Welfare Society in Koropi, Griekenland.

Hellenic Animal Welfare Society een van de weinige asielen in haar regio, de kleinere asielen hebben hun deuren bijna allemaal moeten sluiten door de zware economische crisis. Het effect is dus ook enorm op de dieren. Tijdens het heftige noodweer in de afgelopen periode werd er een flink beroep gedaan op alle medewerkers, dieren in nood werden met ambulances opgehaald tijdens de storm en slagregens.

Behalve de dieren tracht men ook om huisdiereigenaren te steunen die de kosten voor voer en med

ische verzorging onmogelijk zelf nog kunnen betalen.

Op de foto staat Chris, een van de verplegers, met een van de vele hondjes die het asiel afgelopen week van straat heeft gered. Voor ons spreekt de foto voor zich, liefdevol en hartverwarmend.

We hebben, dankzij onze donateurs, een donatie kunnen overmaken naar Project 09. We hopen ze daarmee een klein beetje lucht te geven tijdens deze zware periode.

 

Voer voor de zwerfdieren in Kütahya

De winter nadert rap en de koude nachten nemen toe. De verzoeken voor het sponsoren van extra voer nemen daarmee ook toe, want om de dieren de winter door te helpen krijgen ze vaak wat extra te eten.

Zo ook bij project 52, Kütahya in Turkije.

Iedere dag wordt er op tientallen plekken voer uitgedeeld onder de hongerige honden, Sunay zorgt er zo goed mogelijk voor dat ze niets tekort komen. WereldAsielen helpt haar daarbij wanneer mogelijk.

Ook helpen? Een donatie is heel erg welkom voor de zwerfdieren, de winter is hard, nog harder dan de rest van het jaar.

NL20 TRIO 0198 3427 56 tnv WereldAsielen.

 

De stichting van Helena Beels

De oplettende lezer weet misschien nog dat een aantal WereldKranten geleden, om precies te zijn in nummer 44, mevrouw Helena Beels zich voorstelde in verband met het feit dat een samenwerking tot stand was gekomen tussen haar stichting met (nog) twee projecten, te weten project 07, Sociedad Protectora de Animales y Plantas in Allicante, Spanje en project 09 Hellenic Welfare Society in Koropi, Griekenland en WereldAsielen. Dit is inmiddels al lang een feit, de stichting van Helena Beels is opgegaan in WereldAsielen, maar deze hoogbejaarde en slechtziende dame is nog lang niet toe aan de geraniums en spant zich vrijwel dagelijks nog in om mee te denken in het belang van WereldAsielen met als gevolg goede plannen die ze ook nog regelmatig financiert!

Dat ze nog steeds in staat is mensen in beweging te brengen en te enthousiasmeren blijkt ons onderstaande anekdote. Tijdens het lezen van de plaatselijke weekblaadjes stuitte ze op een mooie aanbieding van benches voor middelgrote honden. Hoewel zij zelf niet meer in staat is in de auto te stappen, weerhield het haar niet om haar netwerk aan te spreken. In het verleden deed zij zeer regelmatig zaken met Vangkooiwinkel.nl te Beverwijk. Eigenaars Sonja en Marcel werd gevraagd in actie te komen om de hand te leggen op zoveel mogelijk van deze benches. Dit resulteerde uiteindelijk in de aanschaf van drie benches en als beloning kocht mevrouw Helena Beels ook nog een vangkooi bij Vangkooiwinkel.nl als dank voor de moeite.

Nu hebben vangkooien misschien een negatieve klank, maar in het geval van de projecten van WereldAsielen worden ze gebruikt als extra mogelijkheid om zieke, geopereerde dieren apart te houden van de groep en ze op deze wijze rustig te laten herstellen.

WereldAsielen mocht een gelukkige aanwijzen en dit werd Project 93, Berta Cardona Godoy uit het zuiden van Spanje. Deze ‘eenpitter’ vangt naast een betaalde baan in en om haar huis een aantal honden en katten op. Berta was dolblij met het onverwachte cadeau van de benches en vangkooi. Onderstaande foto is door haar gemaakt bij aankomst van het transport.

Namens Berta en natuurlijk namens WereldAsielen danken wij Helena Beels voor dit leuke gebaar!