CBF

OveronsCBF

Lang verwacht, stil gezwegen …, maar nu is het dan toch zover: Stichting WereldAsielen heeft onlangs het officiële certificaat als erkend goed doel ontvangen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het CBF is een instelling die erop toeziet dat de werving en besteding van fondsen door charitatieve organisaties op verantwoorde wijze plaatsvindt. Tevens toetst het CBF of de voorlichting die door deze organisaties wordt afgegeven, juist is.

Alle vrijwilligers bij WereldAsielen zijn heel blij mee met het verkrijgen van dit certificaat, aangezien dit een officieel bewijs is dat WereldAsielen een transparante stichting is die vrijwel al het geld (zoveel als mogelijk) ten goede laat komen aan haar projecten. Als medewerkers wisten wij dat natuurlijk al lang, maar in de wirwar van alle goede doelen in Nederland (groot en klein), is dit certificaat een belangrijke bevestiging en een mooie manier om je als stichting op positieve wijze te onderscheiden van andere organisaties.

Het spreekt voor zich dat wij dit geweldige nieuws heel graag met onze donateurs willen delen! Zonder uw hulp en betrokkenheid zou WereldAsielen namelijk nooit zover zijn gekomen als waar we nu, tien jaar na de oprichting, staan. Wij hopen van harte dat wij op uw steun mogen blijven rekenen.

In 2015 hebben wij het CBF-certificaat voor kleine goede doelen in ontvangst mogen nemen. In 2016 is dit omgezet naar het CBF-certificaat voor erkend goed doel.

 

Download (PDF, 648KB)