Ciudad de la Peña, Martos ~ project 49

Ciudad de la Peña

"Elke dag wordt er tijd vrijgemaakt om met de dieren te spelen."

P49 Martos05Hierbij doen we verslag van de huidige situatie in het asiel in Martos, een kleine gemeente in de provincie Jaén in de Spaanse regio Andalusië. Dit project wordt al vele jaren door WereldAsielen ondersteund. Door onvoldoende terugkoppeling over de besteding van onze donaties was het contact gedurende een korte periode beperkt.

P49 Martos03Onze projectmedewerker is blij en opgelucht dat het contact inmiddels weer volledig hersteld is. Dit is vooral te danken aan de nieuwe voorzitter, Oscar Jesús Santamaría. Zijn komst heeft een nieuwe impuls gegeven. De groep vaste vrijwilligers bestaat uit 8 personen; elke dag zijn er minimaal twee in het asiel om de werkzaamheden (schoonmaken, voeren, medicijnen geven etc.) uit te voeren.

P49 Martos04Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het (re)socialiseren van de dieren. Dit aspect is van groot belang voor adoptie. Elke dag wordt er tijd vrijgemaakt om met de dieren te spelen.
Tevens tracht men met beperkte financiële middelen de huidige verblijven zo aan te passen dat zoveel mogelijk honden bij elkaar geplaatst kunnen worden (en dus niet alleen in een hok zitten).

Deze aanpak blijkt zeer succesvol, want in de afgelopen twee jaar is het de vrijwilligers in Martos gelukt om meer dan 100 dieren in adoptiegezinnen te plaatsen. Het asiel beschikt over verschillende afdelingen, te weten een quarantaineruimte, een ruimte voor de kleine honden, een ruimte voor moeders met jongen en een apart deel voor de grote(re) honden. Er wordt momenteel druk gebouwd.

P49 Martos02Om extra geld in te zamelen staan de vrijwilligers regelmatig op rommelmarkten om spullen te verkopen. Tegelijkertijd maakt men van deze gelegenheden gebruik om aandacht te vragen voor het zwerfdierenprobleem. In dit kader nodigt men ook schoolkinderen, gehandicapten en daklozen uit om naar het asiel te komen en te helpen met de verzorging van de dieren en om met de honden te spelen. Vanzelfsprekend juicht WereldAsielen dit soort initiatieven van harte toe.

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar annette@wereldasielen.nl
Annette
projectmedewerker Martos