Catshelter Wathsala, Nugegode ~ project 70

Catshelter Wathsala

"Wathsala, het zogenaamde kattenvrouwtje."

P70 Wathsala02In de herfst van 2010 deden we in de WereldKrant een oproep aan onze donateurs voor 65 zwerfkatten die in een riool werden verzorgd: WereldKrant zomer 2010

Dit gebeurde door Wathsala, het zogenaamde kattenvrouwtje. Toen het regenseizoen aanbrak, overstroomde de plek waar de dieren in kooien zaten opgesloten en vreesden we het ergste. Onze donateurs lieten zich zoals zo vaak weer eens van hun allerbeste kant zien en doneerden gul. Er werd zoveel geld opgehaald, dat het mogelijk werd een klein, eenvoudig asieltje op te zetten voor de dieren.

P70 Wathsala01Maar hoe kregen we de katten daar weg? Op aanraden uit Nederland werd de brandweer in Sri Lanka benaderd en alhoewel de vrijwilligers daar weinig hoop hadden dat die zou komen helpen, gebeurde dit toch. Met ladders over het riool gelegd, werden de dieren een voor een op het droge gehaald. De vrijwilligers zorgden dat ze eerst allemaal medisch werden onderzocht en brachten ze vervolgens naar het nieuwe asieltje. Dit wordt nog steeds door ons gesteund en de dieren maken het uitstekend.

De brandweer werd vanuit Nederland heel hartelijk bedankt, dit gebeurde door middel van een artikeltje in de WereldKrant. Deze werd per post opgestuurd naar Sri Lanka en door de vrijwilligers persoonlijk afgeleverd bij de brandweerkazerne.