wereldasielen

Bedankt voor alle donaties Spanje

wereldasielenZo!

Daar gaan ze. Met Jankees Proper mee naar Spanje. 9 pallets, schoon aan de haak 🙂
Vol met spullen voor honden en katten, voer, dekens, manden en nog veel meer.

We hopen dat de reis naar Spanje soepel zal verlopen en de ontvangers dolblij zullen zijn.

Bedankt voor alle donaties, vooral Zaanse Stichting Dierenzorg ❤

wereldasielen

Onderhoud in Gostomel

wereldasielenHet Gostomel asiel bestaat al 21 jaar.
Eén van de oude brandhoutschuren, net zo oud als het asiel zelf, moest worden afgebroken omdat het dak begon te rotten. Voor het bouwen van een nieuwe schuur is een groot metalen frame aangeschaft. Een behoorlijke investering en financiële uitdaging voor het asiel. Om te voorkomen dat de palen gaan roesten, zijn ze gelijk ook voorzien van een coating. Daarna werd er een betonnen vloer gelegd en voor het dak zijn OSB-platen gebruikt.

Vervolgens is er direct een nieuwe voorraad brandhout aangelegd.
Per jaar is er circa 140 m3 hout nodig. De eerste 60 m3 brandhout is al gekocht en opgestapeld door vrijwilligers.
Ook de oude houten omheining begon in te storten en moest worden vervangen.
Hopelijk staan de nieuwe schuur en de omheining ook weer voor 20 jaar.

Als u het asiel wilt steunen, dan is een bijdrage van harte welkom op de rekening van Wereldasielen: NL 20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. P. 47 Gostomel

wereldasielen

ECHTE VRIENDSCHAP ❤️

wereldasielenEnkele weken geleden schreven wij over de complexe operatie die Dolores Ruiz Alfaro (project 94) uit Palafrugell moest ondergaan. Na een onfortuinlijke valpartij en na maanden van ondraaglijke pijnen en slapeloze nachten, kon zij eindelijk onder het mes …

Velen van u toonden hun medeleven via onze FB-pagina, zo ook Jankees Proper, ‘onze’ vaste chauffeur voor de Spaanse asielen. Kees kent Dolores en Jordi al vele jaren en heeft al heel wat pallets kattenvoer in Palafrugell gelost. Hierdoor is een heel warme band tussen hen ontstaan die afgelopen woensdag werd bekroond met een heel bijzondere en totaal onverwachte actie.

Kees had nl. vanuit Nederland een prachtige rollator voor zijn goede vriendin meegenomen. Rollators zijn in Spanje erg prijzig en Kees wilde Dolores dolgraag verrassen en ervoor zorgen dat zij zich de komende maanden veilig kan voortbewegen (en tijdens haar revalidatieproces hopelijk niet nogmaals zou vallen).

Jordi en Dolores waren totaal overdonderd door deze liefdevolle actie en superblij om Kees weer te zien. Kees was op doorreis en had helaas niet heel veel tijd; maar natuurlijk ging hij pas weg nadat deze geweldige foto’s waren gemaakt.

Onwijs bedankt, Kees! Wij hopen dat je eind dit jaar namens WereldAsielen nog een bescheiden voertransport kunt doen.

 

Dierendag voor Milú

wereldasielenOm dierendag te vieren, hebben twee basisscholen uit Setubal voer ingezameld voor de honden en katten van het het asiel van Milú. Ze hebben prachtige tekeningen gemaakt om het asiel op te vrolijken. Zelfs de dozen waarin het voer werd aangeboden, waren versierd door de kinderen.

Eén van de scholen heet “Big trouble” 😁, maar als de docenten hun leerlingen al zo vroeg leren om zich te bekommeren om dieren, dan komt het vast wel goed met ze.

Het resultaat van de inzameling ziet u op de foto’s.

Milú en Anabela zijn heel blij met dit soort initiatieven.

Wilt u de meiden ook steunen, dan is een bijdrage van harte welkom op de rekening van Wereldasielen: NL 20 TRIO 0198 3427 56o.v.v. P. 54 Milú

wereldasielen

WREED, WREDER, WREEDST

wereldasielenAlle volgers van onze pagina weten hoezeer wij de vaak zeer slechte omgang met dieren in het zuiden van Spanje afkeuren. Erger dan de totale onverschilligheid voor zwerfdieren is de wreedheid die heel veel zwerfhonden en -katten tijdens hun leven op straat ervaren. En dan nog een graadje erger is de jacht, een hobby die in bepaalde delen van Spanje nog veelvuldig aftrek vindt. En dat feit keuren wij niet alleen af, sterker nog: het is absoluut verwerpelijk dat mensen voor hun plezier dieren doden of voor hun leven lang verminken.

Een zeer triest voorbeeld in dezen is Dexter, de jonge en superlieve labrador op bijgaande foto.
Godzijdank is hij zeer recent opgevangen en gered door het fantastische team van de Asociación Salvamiento Animalista oftewel ASA (project 02). Nadat de politie van Ciudad Real Dexter vanwege ernstige dierenmishandeling in beslag had genomen, werd hij direct onder begeleding van een van de vrijwilligers van ASA naar de dierenarts gebracht voor een uitgebreide medische check. Het was de vrijwilligers nl. al opgevallen dat Dexter zich met veel moeite voortbewoog ….

Uit de röntgenfoto’s bleek helaas al snel waar dit door veroorzaakt werd. Behalve twee zeer slechte knieën, bleken Dexter’s achterpoten helemaal vol te zitten met hagel. De vrijwilligers van ASA zijn wel wat gewend, maar dit hadden ze nog nooit eerder meegemaakt. Cari, onze contactpersoon voor dit geweldige project, was zelf aanwezig en zei dat ze bij 70 zijn gestopt met tellen. Dit niet omdat het exacte aantal kogeltjes er niet toe doet, maar meer omdat niemand in de onderzoekskamer het droog hield bij het zien van zoveel wreedheid.

In Andalusië zijn ‘gevallen’ als Dexter helaas geen uitzondering, maar dit extreme verhaal raakte zo veel dierenvrienden dat het gelukkig door heel veel organisaties is gedeeld via de sociale media.

ASA is een zeer bescheiden stichting en zij wil proberen de kosten van alle onderzoeken en de dure operatie aan Dexter’s knieën zelf te betalen. Mocht u hen hierbij willen steunen, dan is uw bijdrage op rekening: NL20 TRIO 0198 3427 56 natuurlijk meer dan welkom. Vermeld hierbij Dexter (project 02), bij voorbaat onze hartelijke dank!

wereldasielen

DOLORES HEEFT HET ZWAAR

wereldasielenEn helaas niet alleen op dit moment, maar al gedurende enkele maanden. Door een zeer onfortuinlijke val in haar eigen tuin wordt zij nl. al geruime tijd gekweld door helse pijnen. Het was waarschijnlijk beter geweest als zij eerder was geopereerd en een nieuwe heup had gekregen, maar door Covid loopt ook in Spanje de niet-acute gezondheidszorg ernstig achter op schema. Daarbij komt dat Dolores zelf per se 2 x gevaccineerd wilde zijn alvorens ‘onder het mes’ te gaan ….

Dolores en Jordi leven al anderhalf jaar super voorzichtig om geen Corona te krijgen dus pas nadat de 2e vaccinatie een feit was, kon de noodzakelijke operatie eindelijk gepland worden.
Op vrijdag 1 oktober heeft de zware ingreep plaatsgevonden en op bijgaande foto’s (die wij met toestemming van Dolores plaatsen!), kunt u zien dat zij nog steeds heel veel pijn heeft. Gelukkig wijkt haar steun en toeverlaat Jordi ook nu niet van haar zijde; daarnaast hoeft Dolores zich voorlopig even geen zorgen te maken over haar kolonies zwerfkatten in en om Palafrugell.

Dolores’ hartsvriendinnen Anna (70 jaar) en Carmen (80 !! jaar) hebben de dagelijkse voerrondes al een tijdje geleden van haar overgenomen en zullen dit ook de komende maanden blijven doen.
Het revalidatietraject zal zeker enkele maanden gaan duren en tot die tijd zullen Anna en Carmen er alles aan doen om hun dappere vriendin te ontlasten. De vrouwen kennen elkaar al tientallen jaren en hebben geen van drieën een makkelijk leven gehad; de band tussen hun drietjes is dan ook heel erg hecht. WereldAsielen heeft aangeboden om Anna en Carmen financieel bij te staan in het geval er medische kosten en/of kosten voor voer worden gemaakt.

Wilt u deze fantastische vrouwen ook steunen, dan is iedere bijdrage (hoe bescheiden ook) van harte welkom op de rekening van WereldAsielen:
NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. Dolores (project 94).

Namens Dolores en haar vriendinnen heel hartelijk dank!

wereldasielen

Waar een wil is, is een weg… maar hoelang houdt Karina dit nog vol?

wereldasielenOnze lieve en moedige Karina van project 92 heeft een zware periode achter de rug en de vooruitzichten zijn helaas ook niet rooskleurig.

Ze kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen. Ze werd besmet met Corona, had een gebroken voet, kreeg rugproblemen en op dit moment heeft ze als bonus ook nog bijholte ontsteking.

Ze heeft twee kinderen en een hoop honden en katten die haar elke dag nodig hebben. Soms ziet ze het niet meer zitten en wil ze stoppen. De zorgen om haar kinderen, dieren en geld drijft haar tot waanzin. Maar dan gaat de telefoon en kan ze onmogelijk nee zeggen wanneer een dier in nood verkeert.

WereldAsielen steunt haar, juist omdat dit soort helden met hun kleine initiatieven dag in dag uit klaar staan voor dieren in nood.

Wil je haar helpen?

Je kunt een donatie doen op NL20 TRIO 0198 3427 56 t.n.v. WereldAsielen o.v.v. project 92

wereldasielen

Kommer en kwel in Kütahya

wereldasielenLevent en Sünay Birsen in het Turkse Kütahya, zijn oude bekenden. Door de jaren heen is regelmatig uw aandacht gevraagd voor de moeilijke omstandigheden waaronder moeder en zoon hun dagelijkse voerrondes langs de vele roedels honden moesten volbrengen.

Dit is onveranderd, de moeilijkheden zijn zoals ze zijn en zullen niet op korte termijn veranderen: Er wordt mondjesmaat door de
gemeente gesteriliseerd en sporadisch wordt ook wat voer gedoneerd, maar het meeste moet helaas komen van een kleine stichting uit Nederland, WereldAsielen…

Privé is er echter sinds 10 maanden veel veranderd en helaas niet ten goede. Sünay bleek na een lange periode van zich niet goed voelen eierstokkanker te hebben. Na diverse onderzoeken en
behandelingen bleek er ook sprake te zijn van uitzaaiingen. De prognose is niet goed. Chemotherapie had niet het gewenste effect en een zware operatie staat eind juli op het programma om haar kwaliteit van leven te verbeteren en de ziekte te vertragen.
Dat dit emotioneel enorm zwaar is behoeft geen uitleg: moeder en zoon zijn erg op elkaar aangewezen en Levent verzorgt haar grotendeels alleen. De Turkse gezondheidszorg is van dien aard
dat goede zorg alleen beschikbaar is voor mensen met geld en dat hebben ze niet. Dat betekent dat Sünay niet kan worden behandeld in privéklinieken waar de zorg een stuk beter is en waar volgens
Levent ook de beste artsen werkzaam zijn. Lang niet alle medicatie en vitaminepreparaten worden vergoed.

Een andere bijkomstigheid is dat de voerrondes ook aan anderen moeten worden overgelaten en Levent dit zelf nog maar een paar keer per week zelf doet. Hij raakt op deze manier een beetje de
controle kwijt over de roedels die hem al zo lang zo goed kennen. Ook hier lijdt Levent onder.
De rol die Sünay altijd op zich nam om met gemeentelijke autoriteiten in gesprek te gaan over het belang van een respectvolle omgang met zwerfdieren heeft ze uiteraard moeten opgeven. Wie die rol oppakt is onduidelijk…

Tot overmaat van ramp hield ook de auto er weer eens mee op en moest er van alle kanten geld bij elkaar worden geschraapt om hem weer te laten repareren. De auto is onmisbaar, want sommige
roedels leven in onherbergzaam gebied.
Hoeveel ellende kunnen mensen verdragen vraagt de projectmedewerker zich af? Ze onderhoudt al jaren contact met Levent en heeft hun leven alleen maar zwaarder zien worden.

Onder president Erdogan is de economie ernstig verslechterd en schommelt de Turkse Lira dagelijks. Iets waar arme mensen als Levent en Sünay extra onder lijden.

Op de foto ziet u Sünay lachend naar u zwaaien, ze heeft toestemming gegeven haar situatie met u te delen.
Als zij de moed niet opgeeft, wie zijn wij dan dat te doen? We kunnen Sünay niet helpen in haar strijd tegen kanker, maar we kunnen wel proberen ander zorgen te verlichten.

Wilt u helpen om een ‘auto-potje’ voor onvoorziene uitgaven te maken?

Een donatie kan worden overgemaakt op NL20 TRIO 0198 3427 56 tnv WereldAsielen ovv project 52

Hartelijk dank!

wereldasielen

Van afvalcontainer naar een liefdevol huis

wereldasielenAls WereldAsielen ondersteunen wij Maria Sarika, Thiva, Griekenland (project 10) al jaren bij het dagelijks verzorgen van dieren. We sponsoren het uitvoeren van sterilisaties en de aankoop van al het voer wat nodig is.

Toch heeft haar werk nog een andere kant, namelijk adopties. Sommige katten en honden van Maria vinden hun gouden mandjes in het buitenland, zelfs in Nederland of Duitsland. Zo ook Simba en Leon die iemand in een afvalcontainer had gedumpt. Ze zijn door Maria Sarika met liefde opgevangen en inmiddels wonen ze bij lieve baasjes in Nederland!

Alhoewel wij ons zelf niet bezighouden met het herplaatsen van dieren, vinden wij het altijd fijn om te zien dat dieren een fijne plek vinden.

wereldasielen

Nieuws uit asiel San Francisco de Asis (p90)

wereldasielenDe regen, sneeuw en zon kan de honden van P.90 niet meer schelen. Dankzij onze donateurs heeft WereldAsielen het asiel San Francisco de Asis (P.90: ) in Spanje financieel kunnen steunen, zodat de daken van de hondenhokken verbeterd konden worden.

Nieves, ons contactpersoon was reuze blij met de donatie. Ze hebben het altijd moeilijk gehad, dat ze af en toe financieel steun ontvangen van WereldAsielen is ontzettend belangrijk voor Nieves en de honden.

We hopen natuurlijk dat deze honden snel een nieuwe familie kunnen vinden, maar tot die tijd hebben ze een goed en prettig plekje bij Nieves ?