Team vrijwilligers

Josee Lochtenberg

Voorzitter en projectmedewerker

Josee is werkzaam in de gezondheidszorg.
Het dierenleed in andere delen van de wereld heeft haar destijds doen besluiten drie honden uit Spanje te adopteren.
Eind 2013 besloot zij om zich actief voor de stichting in te zetten en heeft hier tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van.

Inmiddels is ze van alle markten thuis en houdt ze zich bezig met het redigeren van de WereldKrant, krijgt u haar aan de telefoon als u de stichting belt en bemant ze samen met andere vrijwilligers de kraam van WereldAsielen. Daarnaast is ze contactpersoon voor diverse projecten en heeft ze per 1 januari jl. de voorzittershamer overgenomen van Annette Veenendaal.

En dit allemaal met slechts EEN doel: de leefomstandigheden van zwerfdieren verbeteren. Niet van alle dieren ter wereld, maar wel zo vaak mogelijk de hele wereld van EEN dier. Alle bee(s)tjes helpen tenslotte!

Ingrid Vrolijk

Penningmeester

Ingrid is begin 2012 als penningmeester toegetreden tot het bestuur.
Zij beschikt over zeer ruime administratieve ervaring die zij belangeloos voor de stichting inzet.
Behalve het betalingsverkeer van en naar de projecten, het opstellen van de jaarrekening etc. is zij tevens verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van het donateursbestand.

Merel Bartelsman

Secretaris en medewerker evenementen

Merel is jurist en werkzaam in het bedrijfsleven.
Van jongs af aan draagt ze dierenwelzijn een warm hart toe. Vandaar dat zij in 2020 heeft besloten om toe te treden tot het bestuur als secretaris.
Bij WereldAsielen was zij al als vrijwilliger verbonden aan evenementen en kunt u haar gezicht wellicht herkennen van het bemannen van onze kraam.

Annette Veenendaal

Algemeen Bestuurslid/Projectmedewerker

Annette is al sinds 2008 vrijwilliger bij WereldAsielen. Vanaf 2012 was zij bestuurslid/voorzitter, maar per 1 januari 2020 zal zij zich vooral gaan toeleggen op haar projecten in Spanje. Zij is verantwoordelijk voor een zestal asielen verspreid over het hele land. Naast het intensieve contact met haar projecten coördineert zij ook de buitenlandse voertransporten.

Annette werkt met heel veel plezier als secretaresse in een groot ziekenhuis in Amsterdam, maar dierenwelzijn is haar grote passie!

 

Monique Spiekerman van weezelenburg

Projectmedewerker

In 2015 is Monique in aanraking gekomen met WereldAsielen. Vanaf 2017 is ze projectmedewerker van een kleinschalig project in Moldavië. Haar passie en liefde voor dieren heeft zij van jongs af aan al gehad. Ze heeft, toen haar kinderen groter werden, haar staatsdiploma dierenasiel- en dierenpension gehaald. Toen ze met hulpverleners vaak in Roemenië kwam, werd ze geconfronteerd met de vele zwerfhonden die er vaak slecht aan toe waren. Veel mensen behandelen dieren zo respectloos slecht dat al dit dierenleed een gevoel van boosheid en onmacht opriep. Om het gevoel van onmacht om te zetten in positieve energie wil ze zich inzetten voor dieren in het algemeen en zwerfdieren in het bijzonder. Al is het een druppel op een gloeiende plaat, voor de dieren die je bereikt, is het een wereld van verschil.

Carolien Gijzen

Projectmedewerker

Carolien woont in Ophemert met partner Luuk, twee uit het buitenland geadopteerde honden Sep en Kaat, twee rescue pony’s Evi en Brae en elf schaapjes, ook allemaal dieren die een goed thuis zochten. Al van jongs af aan is ze begaan met dieren. En toen er honden kwamen was het alleen
maar logisch om te kiezen voor dieren die in het buitenland een ellendig leven hebben moeten doorstaan. De eerste kwam ruim 20 jaar geleden uit Spanje.
Kaat is het laatst gekomen, dat was juni 2021. Het contact met de shelter waar ze vandaan kwam in Griekenland is gebleven en dat was de aanleiding om contact te zoeken met Wereld Asielen. Sinds 8 maart 2022 is ze project medewerker voor project 298, het kleine asiel Filozoiki Omada Markopoulo in Porto Rafti Griekenland.

Astrid Westerman

Algemeen medewerker

Astrid is sinds 2006 actief betrokken bij WereldAsielen. Zij heeft altijd huisdieren gehad, ook toen zij op haarzelf ging wonen. Vanaf 2004 werkt zij ook (vrijwillig) in een kattenasiel en kwam daar een zwaar verwaarloosd katje tegen. Omdat ze chronische niesziekte had, was ze moeilijk te plaatsen. Dus ging ze lekker met Astrid mee naar huis! Een jaar later kwam daar nog een andere asielkat bij: een rood-witte kater. Een gezellige boel dus!
Zij heeft een (te groot) hart voor dieren. Verwaarloosde of mishandelde dieren maken haar erg verdrietig. Zelfs tijdens vakanties gaat zij op zoek naar een lokaal asiel om voer of medicatie te doneren. Of blijft zij een aantal dagen om te helpen. Zij heeft dan ook diep respect voor alle vrijwilligers die door weer en wind en met weinig tot geen steun van de lokale bewoners zoveel dierenleed verhelpen en voorkomen. Vooral het steriliseren van dieren vindt zij erg belangrijk; dit is de enige efficiënte manier om nog meer zwerfdieren te voorkomen. Dit is ook het standpunt van WereldAsielen en dus de reden waarom Astrid graag voor en met ons (samen)werkt. Astrid tot slot: "WereldAsielen is een kleine club vrijwilligers, die door hun pro-actieve, concrete en transparante werkwijze heel veel dieren in deze wereld helpt."

Winan Hoekstra

Projectmedewerker

"Mijn naam is Winan. Zo lang ik me kan herinneren, hebben dieren altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Toen ik op de lagere school zat, ging ik op woensdagmiddag al naar het asiel om hondjes uit te laten. Later deed ik de nazorg van geplaatste dieren en was ik afdelingsinspecteur bij de LID.

Toen ik de eerste keer meeging naar het asiel in Orasje met een grote groep vrijwilligers van Stichting Dierenopvang Bosnië (SDB), was ik direct verkocht. Vele reizen volgden. Via SDB kwam ik bij Wereldasielen. Nu ben ik projectmedewerker voor project 47 Gostomel shelter, Kiev (Oekraïne) en project 85 ESAF, Gizeh (Egypte). Ik houd van klussen, tuinieren en sporten. Sinds kort ben elke zondagochtend in het asiel in Leeuwarden te vinden, want het verzorgen van dieren en de vriendschap met ze, maakt me het allergelukkigst"

Carlo Bakker

Projectmedewerker

Carlo is sinds 2014 projectmedewerker bij WereldAsielen voor Thailand. Daarnaast ligt zijn hart voornamelijk bij de zwerfdieren in Roemenië. Diverse keren is hij hier geweest om de situatie met eigen ogen te aanschouwen en daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken, wat er toe leidde om zijn eigen stichting op te richten al in 2013. Juist geweldig dat hij zich tevens zo inspant voor WereldAsielen!
Carlo zelf: "Helaas zijn zwerfdieren niet regio- of landgebonden. Ook in vele andere landen dan Thailand en Roemenië zijn zwerfdieren en hebben zij recht op een dierwaardig bestaan. Daarom steun en help ik WereldAsielen van harte. WereldAsielen is een transparante, kleine organisatie, en juist daardoor op kleine schaal zeer effectief."
Zelf heeft Carlo sinds 2010 ook een ex-zwerfhond, namelijk Tosti uit Spanje. Gevonden in een kliko als pup. In 2015 kwam daar Tommie bij. Tommie belandde op 13-jarige leeftijd in het asiel nadat zijn eigenaar was overleden. Mooi dat ook hij tot het einde bij deze grote dierenvriend mag blijven!

Mariëlle Bakker

Algemeen medewerker

Mariëlle trok zich het lot van hulpbehoevende dieren al op (zeer) jeugdige leeftijd aan. Best bijzonder dat zij zelfs haar zakgeld uitgaf om zo jong al zwerfkatten te redden. Via een vriendin kwam zij in 2013 in contact met WereldAsielen. Zij kon zich direct vinden in de doelstellingen en werd al snel gegrepen door de bevlogenheid van iedereen. Maar natuurlijk vooral door de bevlogenheid van de mensen achter de projecten. Zij beschouwt hen allen als enorme helden en bewondert hun moed en doorzettingsvermogen. Mariëlle legt uit: "Als ik met mijn bijdrage, wat slechts een fractie is van het werk dat zijzelf verzetten, iets kan betekenen in hun dagelijkse strijd om het leven van de vele zwerfdieren om hen heen te verbeteren, dan ben ik daar ontzettend dankbaar voor en is mijn missie geslaagd." Mariëlle is binnen WereldAsielen contactpersoon voor de meeste projecten in Sri Lanka. Daarnaast is de kans groot dat u haar aan de lijn krijgt als u telefonisch contact opneemt. Tussen het verzorgen van haar dieren, het moederschap, het contact met haar projecten en haar verdere privé-leven in staat zij iedereen vriendelijk en adequaat te woord.

Kennismaking met Mariëlle in WereldKrant 53, herfst 2017 (pagina 6)

Miriam van der Sangen

Beantwoording inkomende mails

Sinds 2014 beantwoordt Miriam de binnenkomende mail van Stichting WereldAsielen.
Zij vindt dit leuk werk om te doen, ook al komen er soms berichten binnen met veel dierenleed.
Stichting WereldAsielen draagt zij al vele jaren een zeer warm hart toe.
Zoals Miriam zelf zegt: "Zij doen ontzettend veel en goed werk.
Elke euro wordt optimaal besteed en komt zeer goed terecht.
Ik vind het daarom fijn én belangrijk een deel van mijn vrije tijd in te zetten voor WereldAsielen."

Rene Verschoor

Beheerder ICT

Rene heeft in 2009 de driepotige husky Toyah geadopteerd.

Voor WereldAsielen heeft hij geholpen met de nieuwe website.

Suze Steenbergen

Algemeen medewerker

Suze is echt besmet met het virus “hulp aan dieren”. Zij helpt al haar hele leven dieren, in Nederlandse asielen, bij stichting AAP, een vogelopvang, ze heeft van alles gedaan. De afgelopen ruim 10 jaar is ze nauw betrokken geweest bij Stichting Dierenopvang Bosnië (SDB). Suze is 35 keer naar Bosnië afgereisd en daardoor nog meer gemotiveerd om dieren te helpen. Niet alleen in Bosnië, maar waar nodig. Omdat SDB haar activiteiten afbouwt en de zorg voor het asiel in Orasje overdraagt aan WereldAsielen verhuist zij automatisch mee als vrijwilliger, met liefde. Suze kent WereldAsielen al vanaf de oprichting en heeft ons altijd een warm hart toegedragen. Zoals ze zelf zo fraai omschrijft: "Des te mooier dat ik daar dan nu ook een onderdeel van mag zijn. En het kan zo maar zijn dat u mij eens treft op de mail, aan de telefoon of op een evenement. Leuk! Ik kijk er naar uit. Want WereldAsielen verdient de steun en de aandacht."