The Dump Dog Project, Kavala ~ project 56

The Dump Dog Project

"Met niet aflatende energie maakt ze haar voerrondes op en rond de vuilstortplaats."

P56 Dump Dog30Bij Kavala, op het vaste land van Griekenland, staat een vuilstortplaats/recyclingcentrum waar al jaren zo’n 100 zwerfhonden huisden en hun kostje bij elkaar scharrelden. Aan het begin van 2014 besloot de plaatselijke overheid om deze vuilstortplaats in brand te steken met als resultaat een enorme wolk met toxische stoffen die bij de zwerfdieren enorme schade aanrichtte…vele werden blind en meer dan de helft van de honden stierf een langzame en zeer pijnlijke dood…Tot overmaat van ramp stortte een aantal vissers op deze plek bedorven visafval dat de al ernstig zieke dieren in hun overlevingsdrang toch aten… Een afschuwelijke situatie….

Een Griekse vrouw, Foteini Mandalianou genaamd, trok zich echter het lot van de 40 overgebleven honden aan en met behulp van de Engelse Sarah Galanaki ontfermen zij zich inmiddels al jaren over de honden rondom deze vuilstortplaats. Met eigen middelen voeren en verzorgen ze dagelijks de vaak schuwe dieren die er nog wonen of nog steeds worden gedumpt. Foteini probeert hun vertrouwen te winnen en ze op te nemen in haar huis of op een omheind stuk grond dat haar door de gemeente beschikbaar is gesteld; ze lost vrijwel in haar eentje een enorm probleem op tenslotte!

P56 Dump Dog02Op dit moment vangt ze in haar eigen tuin en huis 28 honden en 4 katten op en op het omheind terrein verblijven 35 honden. Op de vuilstortplaats zijn momenteel zo’n 10 honden gesignaleerd, maar onlangs ving ze nog negen puppy’s op die er waren gedumpt!

Dat Foteini geweldig en zwaar werk doet staat buiten kijf. Met niet aflatende energie maakt ze haar voerrondes op en rond de vuilstortplaats en vangt ze dieren op die door de inwoners van Kavala zelfs bij het omheind terrein worden gedumpt. Iedereen weet haar inmiddels te vinden… Foteini is zeer actief op Facebook. Daar kunt u ook lezen dat ze heel actief is met het plaatsen van dieren in het buitenland.

Hoewel wellicht ten overvloede willen we benadrukken dat WereldAsielen het Dump Dog Project van harte ondersteunt door het voldoen van dierenartsnota’s en zonodig met voer of kosten van huisvesting, maar dat de donaties niet worden gebruikt voor de kosten van adoptie. Zoals u weet helpt WereldAsielen uitsluitend ter plaatse.

Mocht u Foteini en Sarah willen steunen, heel graag. Dat kan onder vermelding van P.56, Dump Dog Project, Kavala, Griekenland. Onze hartelijke dank!

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar josee@wereldasielen.nl
Josee
projectmedewerker The Dump Dog Project