The Hellenic Animal Welfare Society (HAWS), Koropi ~ project 09

The Hellenic Animal Welfare Society

"Het team van vaste medewerkers en vrijwilligers is bij vlagen de wanhoop nabij."

P09 Koropi05Dit asiel bestaat ruim twintig jaar en bevindt zich op ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Athene. Het is één van de twee projecten die WereldAsielen in 2015 heeft overgenomen van de Stichting Helena Beels Buitenlandse Dierenasielen. Deze stichting heeft eind 2015 haar taken neergelegd en is verheugd dat WereldAsielen bereid was om de zorg voor dit asiel op zich te nemen.

Het asiel vangt zowel honden als katten uit de wijde omtrek op. De katten vinden een veilig heenkomen in de zogeheten ‘Dutch Wing’, destijds bekostigd door middel van een donatie van het echtpaar Beels.

In dit deel van het asiel verblijven de katten in een ruimte met twee verdiepingen plus de mogelijkheid om naar buiten te gaan! Andere organisaties realiseerden samen met de leden van de H.A.W.S. het onderkomen van de ongeveer 100 honden.

P09 Koropi03

Behalve de opvang en herplaatsing van zwerfdieren spant men zich in om zoveel mogelijk honden en katten te steriliseren. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan educatie en voorlichting. Het asiel werkt nauw samen met twee dierenartsen en beschikt over twee ambulances. Deze dienen regelmatig als mobiele kliniek en er zijn in de afgelopen jaren vele duizenden dieren gesteriliseerd, ook op de eilanden.

Het team van vaste medewerkers en vrijwilligers is bij vlagen de wanhoop nabij. Door de economische crisis hebben helaas de meeste kleine opvangcentra in de regio de deuren moeten sluiten. Van dierenbescherming is in Griekenland nauwelijks nog sprake.

Helaas is het voor WereldAsielen niet mogelijk om de financiële problemen van dit Griekse asiel op te lossen. Net als bij onze andere projecten doen we echter ons uiterste best om mee te denken en zoveel mogelijk geld over te maken voor medische kosten en voer. Het asiel heeft altijd een onmisbare rol vervuld in Athene en omgeving en sluiting zou een absolute ramp betekenen.

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar josee@wereldasielen.nl
Josee
projectmedewerker HAWS