Amnistía Animal, Jaén ~ project 08

Amnistía Animal

"Al zijn hele leven komt hij op voor mishandelde, zieke en gewonde dieren."

P08 Antonio02Dit kleinschalige project wordt al vele jaren door WereldAsielen ondersteund. Het wordt geleid door Antonio Murciano, voormalig voorzitter van het grote dierenasiel in Martos, Andalusië.

Antonio is iemand die zijn ogen niet sluit voor alle gruwelijkheden die heel veel dieren in dit zuidelijk deel van Spanje worden aangedaan. Met niet-aflatende inzet en een enorm doorzettingsvermogen komt hij op voor zwaargewonde slachtoffers van hondengevechten of jachthonden die aan het eind van het jachtseizoen op afschuwelijke wijze worden gedumpt. Als er zieke, gewonde of mishandelde dieren worden gevonden, is Antonio vaak de eerste die wordt gebeld. Vorig jaar (2015) heeft hij maar liefst meer dan 50 dieren opgevangen uit zeer benarde situaties.

P08 Antonio01Als er melding wordt gemaakt van een dier in nood, is Antonio niets te veel om dit dier (op) te vangen. Soms moet hij dagen achter elkaar op een bepaalde locatie posten om zo het vertrouwen van een getraumatiseerde hond te winnen voordat hij de hond medisch kan laten verzorgen.

Hij heeft helaas niet de beschikking over de faciliteiten van een asiel, maar vangt zoveel mogelijk dieren op in en rond zijn huis. Hiertoe heeft hij met donaties van WereldAsielen een aantal verblijven gerealiseerd. Hiernaast doet hij zijn uiterste best om goede adoptie-gezinnen voor de geredde dieren tP08 Antonio04e vinden; dit laatste is door de crisis helaas voor een groot deel stil komen te liggen.

Antionio is een administratief warhoofd maar dat is hem vergeven. Al zijn hele leven komt hij op voor mishandelde, zieke en gewonde dieren. Hij probeert zoveel mogelijk dieren uit de perrera te redden en schuwt de publiciteit niet om onrecht aan de kaak te stellen.

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar annette@wereldasielen.nl
Annette
projectmedewerker Amnistiá Animal