APAN, Òdena ~ project 57

APAN

"Het is een zware taak die veel van hen vraagt. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch."

P57 APAN04In de regio l’Annoia, zo’n 60 km van de stad Barcelona,  ligt het asiel l’APAN (l’Associació Protectora d’Animals).

L’APAN is in 1997 door 5 dierenliefhebbers opgericht met als doel de zwerfdierenproblematiek en het dierenleed in Catalonië tegen te gaan. Door een gulle gift van een Spaanse familie beschikt het asiel over 4,5 hectare grond, waar op dit moment 100 honden, 130 katten en een paar varkens en schapen worden opgevangen. L’APAN wordt gerund door 4 vaste vrijwilligers die, naast hun vaste baan, de dagelijkse zorg van deze dieren op zich hebben genomen. Het is een zware taak die veel van hen vraagt. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch. Maar al te vaak krijgen ze zwaar mishandelde dieren binnen of krijgen ze te weinig donaties binnen om de dieren van genoeg eten te voorzien. Hun liefde voor dieren en hartenwens Catalonië te bevrijden van dierenleed zorgen ervoor dat ze hun strijd niet opgeven.

Naast zwerfdieren is l’APAN ook erg begaan met het leed van dieren in de vee-industrie en circussen. Lange tijd heeft l’APAN samen met andere dierenwelzijnsorganisaties protestacties gevoerd tegen de uitbuiting van circusdieren en met succes. Sinds 2015 is in heel Catalonië een wet ingevoerd die wilde dieren in circussen verbiedt!

Wilt u l’APAN steunen in de strijd tegen dierenleed? Doneer dan voor dit project. Alle beetjes zijn zeer welkom.

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar info@wereldasielen.nl
Aisa Coco Perez
projectmedewerker APAN