Berta, Carmona ~ project 93

Berta

"Ik ben geen heldin, maar slechts een arme vrouw die lijdt onder het lot van zoveel mishandelde, achtergelaten en hongerige dieren."

P93 Carmona02Sinds 2012 steunt WereldAsielen Berta Cardona Gordoy, een geweldige vrouw die inmiddels in haar eentje sinds 2002 in Zuid-Spanje zo’n 60 honden en katten opvangt in en rond haar woning.

Ze vangt niet ieder loslopend dier op. Berta ontfermt zich met niet-aflatende energie over de meest verwaarloosde, zieke en mishandelde dieren: Honden en katten die zijn aangereden, dieren die half verdronken in een put zijn achtergelaten, een zak met puppy’s  in een vuilnisbak, slachtoffers van hondengevechten en ga zo maar door…

Samen met haar dierenartsen helpt ze deze arme honden en katten herstellen, steriliseren en zoekt ze vervolgens een goed tehuis voor hen. Dieren die niet meer geplaatst kunnen worden, houdt ze in haar eigen woning en in een destijds door haar toenmalige echtgenoot aangebouwd verblijf.

WereldAsielen vindt mensen zoals Berta een heldin. Ook zij is iemand die tegen de verdrukking in, inmiddels verlaten door haar echtgenoot, dagelijks vele dieren verzorgt, troost en een veilige haven biedt.

P93 Carmona04Zelf spreekt ze dit tegen. “Ik ben geen heldin, maar slechts een arme vrouw die lijdt onder het lot van zoveel mishandelde, achtergelaten en hongerige dieren. Die iedere dag vecht om hun honger en dorst te stillen, hun wonden te verzorgen en hun vertrouwen in mensen terug te geven. De hopeloze gevallen wil ik zonder verder lijden laten inslapen. Dat doet mij pijn, maar ik heb er ook vrede mee. En op deze wijze komt er weer een plaatsje vrij voor een ander dier…”

WereldAsielen heeft diep respect voor mensen als Berta. Als zij dit zware leven volhoudt, dan kan en wil WereldAsielen niets anders dan haar terzijde staan.

Helpt u a.u.b. mee? Dan graag uw donatie o.v.v.  Project 93 Berta.

Onze hartelijke dank!

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar josee@wereldasielen.nl
Josee
projectmedewerker Berta