Hope Time, Burgos ~ project 12

Hope Time

"Ook bevrijden zij honden uit perreras, zogenaamde dodencellen."

P12 Hope Time02 Al vele jaren steunt WereldAsielen het dierenasiel in de Spaanse stad Burgos. In de afgelopen periode hebben we dat opgebouwd zien worden van een matig onderkomen, waar iedere winter nog dieren stierven door de kou, tot een voorbeeld voor de regio. Naar Spaanse begrippen hebben de honden en katten het in Burgos goed voor elkaar. Tenminste, binnen de muren van het asiel. Buiten op straat in de stad zelf en in de wijde omgeving is het verschrikkelijk voor de rondzwervende dieren.

Speciaal voor deze zwervers is een aparte groep opgericht, namelijk Hope Time. Deze enthousiaste vrijwilligers richten zich voornamelijk op (zwaar)gewonde of mishandelde dieren. Bij een melding komen zij onmiddellijk in actie en gaan op zoek naar de hond of kat. Vervolgens wordt het dier naar een arts gebracht en thuis opgevangen om te herstellen. Ook bevrijden zij honden uit perreras, zogenaamde dodencellen. Vaak zijn dit gedumpte huisdieren en hoeft zo’n dier niet lang te socialiseren. Adoptie is dan de volgende stap.

P12 Hope Time03

Zo op papier lijkt het of de vrijwilligers van Hope Time het prima voor elkaar hebben. Dat is niet zo. Ten eerste betalen zij alle dierenartskosten, medicijnen, voer, sterilisaties en dergelijke uit eigen zak. Ten tweede staan Spanjaarden niet in de rij om een dier te adopteren. Alle huizen van de vrijwilligers zitten dus overvol met opvangers. Daarom moeten er ook dieren ondergebracht worden in pensions wat extra kosten met zich meebrengt. En ja, ook die betalen ze uit eigen zak.

P12 Hope Time04Hope Time heeft onder andere bij de gemeente aangeklopt voor hulp, maar niemand wil helpen. Het gemeentebestuur van Burgos heeft andere prioriteiten dan de zwerfdierenproblematiek. Erg jammer, want naast een goed asiel bestaat er nu ook een groep die zich richt op de straten. WereldAsielen is er in ieder geval trots op de fanatieke vrijwilligers van Hope Time sinds 2013 structureel te kunnen ondersteunen!

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar casper@wereldasielen.nl
Casper
projectmedewerker Hope Time