kattenasiel ‘Proyecto Gatos’, Vigo ~ project 74

Proyecto Gatos

"Zij doen er werkelijk alles aan om het leven van de katten in het asiel zo leefbaar mogelijk te maken."

p74-vigo05Vigo is een stad aan de noordwestkust van Spanje, niet ver van de Portugese grens. De grootste vissershaven van Europa, een paradijs voor zwerfkatten zou je denken ….

Maar niets is minder waar want het probleem in deze immense havenstad rijst al sinds jaar en dag de pan uit.  Al sinds 2007 steunt WereldAsielen één van de grootste kattenasielen van Spanje. Het enorme zwerfkattenprobleem wordt door de verantwoordelijke ambtenaren totaal niet serieus genomen, maar door de niet-aflatende inzet van de vrijwilligers in Vigo vinden vele hongerige, zieke en gewonde katten gelukkig een veilige haven. Zeven dagen per week, door weer en wind, gaan de vrijwilligers op pad als er een melding binnen komt dat er een dier in nood verkeert.

Zij doen er werkelijk alles aan om het leven van de katten in het asiel zo leefbaar mogelijk te maken. Dit is een zware opgave waardoor zelfs de meest bevlogen vrijwilligers weleens de moed dreigen te verliezen.

p74-vigo06Noodgedwongen verblijven de > 250 katten in een ruimte die vroeger dienst deed als timmerwerkplaats. Deze locatie is verre van ideaal; in de zomer bloedheet en in de winter heeft de ruimte meer weg van een koelcel. Het grootste nadeel is echter dat de mogelijkheid ontbreekt voor de katten om naar buiten te gaan. Om die reden zoekt men al tijden koortsachtig naar een andere, meer geschikte locatie buiten de stad. Tot nu toe zijn de omringende gemeenten helaas niet bereid om mee te werken noch te denken en krijgen de vrijwilligers keer op keer nul op rekest.

Evengoed zetten zij hun belangrijke zoektocht onverminderd voort.

Via onze website, WereldKrant en Facebook-pagina zullen wij u graag op de hoogte houden van dit project.

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar annette@wereldasielen.nl
Annette
projectmedewerker Proyecto Gatos