Sociedad Protectora de Animales y Plantas, Alicante ~ project 07

Sociedad Protectora de Animales y Plantas

"Er is plaats voor ruim 200 honden en 100 katten; doorgaans zijn al deze plekken bezet."

P07 Alicante03Even buiten het centrum van Alicante vindt u dit prachtige asiel. Wat eens zo klein begon is, mede dankzij de steun van Stichting Helena Beels Buitenlandse Dierenasielen uitgegroeid tot een toevluchtsoord van de vele straathonden en katten die de omgeving van Alicante rijk is.

Het terrein van het asiel strekt zich uit over 40.000 vierkante meter en is opgedeeld in verschillende zones, waaronder een zone waar de dieren verblijven en een zone waar de dieren kunnen spelen en rennen.

  • De woonzone: hier verblijven de dieren in redelijk grote hokken, zo veel mogelijk bij elkaar en beschermd tegen de weerelementen. De dieren die worden binnen gebracht (of aan komen lopen), verblijven eerst in quarantaine tot de dierenarts er zeker van is dat zij geen gevaar vormen voor de andere dieren;
  • De speelzone: voor de honden zijn er verschillende speelweides waar ze per groep heerlijk kunnen uitrazen. De katten die gezond zijn, kunnen in principe over het hele terrein lopen, maar hebben een eigen tuin die afgesloten is voor honden en bezoekers opdat zij daar onbezorgd naar hartenlust kunnen spelen of gewoon lekker in de zon kunnen wegdromen van een eigen huisje.
  • De medische zone: het asiel heeft een eigen dierenarts en beschikt over een eigen kliniek. Dieren die binnenkomen kunnen op die manier direct door de dierenarts gecontroleerd worden en de nodige medische zorg krijgen.

P07 Alicante08

Er is plaats voor ruim 200 honden en 100 katten; doorgaans zijn al deze plekken bezet. Nu vraagt u zich misschien af waarom dit paradijs voor straatdieren uw steun nodig heeft. Om met een mooi Hollands gezegde te spreken: “Van een mooi bord kun je niet eten”.

Nu de stichting van Helena Beels is opgeheven, valt een vaste bron van giften weg. Stichting WereldAsielen heeft de zorg voor dit belangrijke project overgenomen en zal proberen ervoor te zorgen dat dit asiel ook in de toekomst haar belangrijke functie in de regio kan voortzetten. Zonder uw donatie en onze steun is het onmogelijk de straatdieren aan de oostkust van Spanje te blijven voeden en verzorgen. Het zou eeuwig zonde zijn als dit geweldige asiel zou veranderen in één van de vele ruïnes van beton die Spanje rijk is.

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar annette@wereldasielen.nl
Annette
projectmedewerker SPAP