Cat Protection Trust, Gampaha ~ project 04

Cat Protection Trust

"Zo heeft ruim 80% van de dieren op straat in Sri Lanka geen eigenaar."

P04 Indira09Sinds 2012 steunt WereldAsielen het werk van Indira Sahadevan. Toen zij na een aantal jaren gewoond en gewerkt te hebben in Engeland, terugkeerde naar haar vaderland Sri Lanka, viel haar direct het grote dierenleed van de zwerfdieren aldaar op. Zo heeft ruim 80% van de dieren op straat in Sri Lanka geen eigenaar. De dieren scharrelen hier en daar wel wat voedselresten bij elkaar, maar niemand voelt zich geroepen om een dier, als het nodig is, naar een dierenarts te brengen. Laat staan dat ze er aan denken om het dier te steriliseren. Indira trok zich het lot  van deze dieren aan en besloot om bij haar huis een klein asieltje te bouwen om in eerste instantie alleen enkele zwerfkatten op te vangen. Maar al snel werden de eerste pups binnengebracht en tot op de dag van vandaag weet men van heinde en ver deze dierenvriendin te vinden en worden haar dagelijks zowel zwerfkatten- als -honden aangeboden die haar hulp hard nodig hebben.

Maar dat is nog niet alles; naast haar werkzaamheden in haar eigen asiel is Indira de contactpersoon voor drie andere projecten in Sri Lanka die WereldAsielen ondersteunt. Zij coördineert o.a. de voedselbevoorrading, onderhoudt het contact met de dierenartsen, ze organiseert sterilisatieprojecten en daarnaast probeert ze ook nog de inmiddels genezen en gesteriliseerde dieren te herplaatsen. Een onmisbare schakel dus.

P04 Indira07Het mag duidelijk zijn dat deze werkzaamheden meer dan een dagtaak zijn voor Indira. Voor haar is het dag in dag uit vechten tegen de bierkaai, omringt door landgenoten die veelal onverschillig uit onwetendheid zijn ten opzichte van de zwerfdierenproblematiek. Zo is het voor haar heel moeilijk om geschikt personeel te vinden dat haar kan helpen in haar shelter; iemand die dezelfde liefde en respect toont voor dieren als zijzelf. Daarom komt al het werk, ook de fysiek zware klussen, nog steeds op haar schouders terecht. En toch weet deze bewonderenswaardige vrouw zich staande te houden en is zij onvermoeibaar in haar strijd om het leven van duizenden zwerfdieren dragelijker te maken.

Indira’s shelter alsmede drie andere projecten die WereldAsielen ondersteunt in Sri Lanka, zijn geheel afhankelijk van de donaties van WereldAsielen en ontvangen geen steun van andere organisaties. Het is daarom zo belangrijk dat WereldAsielen met uw steun structurele financiële hulp kan bieden, zodat Indira het leven van vele zwerfdieren in Sri Lanka een stukje dragelijker kan maken.

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar marielle@wereldasielen.nl
Mariëlle
projectmedewerker Cat Protection Trust