Ha Ha Lanka, Colombo ~ project 60

Ha Ha Lanka

"Ha Ha Lanka richt zich met name op de sterilisatie van de zwerfkatten."

P60 Ha Ha Lanka06Ha Ha Lanka is het zwerfdierenhulpproject dat ooit werd opgericht door de Nederlandse Anouk Gaastra die jarenlang woonachtig was in Sri Lanka. Bij haar terugkeer naar Nederland kon ze – in overleg met WereldAsielen – met gerust hart haar taken overdragen aan Indira Sahadevan . Zij is ons contactpersoon in Sri Lanka (en tevens oprichtster van Cat Protection Trust project 04) en zo kwam dit project onder de vleugels van WereldAsielen.

Ha Ha Lanka staat voor Happy and Healthy Animals Sri Lanka en dat is precies wat dit project tracht te bereiken door het bieden van hulp aan de zwerfkatten in de omgeving. Anouk constateerde tijdens haar verblijf  in Sri Lanka dat de zwerfdieren die op het eiland hulp krijgen van buitenlandse organisaties met name honden waren. De katten leek men een beetje te vergeten, op de hulp van een enkele particuliere dierenliefhebber na. Anouk besloot dat dit anders moest en via een door haar gestructureerde werkwijze heeft dit project vele zwerfkatten weten te helpen.

P60 Ha Ha Lanka08Ha Ha Lanka richt zich met name op de sterilisatie van de zwerfkatten om deze op deze manier de populatie enigszins in toom te kunnen houden, en verlenen ze medische hulp aan de zieke en gewonde zwerfkatten. Daarnaast zorgen ze indien mogelijk ook voor adoptie van enkele inmiddels gesteriliseerde en genezen verklaarde dieren. Daarbij houden ze nauw contact met de nieuwe eigenaar en zien er op toe dat deze het dier laat vaccineren en zo nodig steriliseren en lichten deze zo volledig mogelijk in over wat het houden van een kat inhoudt. Deze werkwijze is succesvol gebleken voor vele (voormalige) zwerfkatten en zoals gezegd heeft Indira met liefde deze taak op zich genomen en wordt dit mooie werk voort gezet.

WereldAsielen kan met uw hulp het verschil maken voor de vele zwerfkatten die dit eiland rijk is!

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar marielle@wereldasielen.nl
Mariëlle
projectmedewerker Ha Ha Lanka