The Huayang Dogs Rescue Center, Huayang ~ project 76

The Huayang Dogs Rescue Center

"Zij probeert de zwerfdieren zoveel mogelijk in hun eigen natuurlijke omgeving en vrijheid op te vangen en niet opgesloten in kennels."

P76 Warin08“The Huayang dogs rescue center” in Thailand is in 2002 opgericht door Warin Taphaothong, die op haar geheel eigen wijze de vele zwerfdieren in Thailand opvangt. Zij probeert de zwerfdieren zoveel mogelijk in hun eigen natuurlijke omgeving en vrijheid op te vangen en niet opgesloten in kennels.

Alles dat Warin voor de zwerfdieren doet, betaalt zij uit eigen zak. Om dit vol te kunnen houden, verkocht zij praktisch al haar bezittingen en nam als laatste redmiddel zelfs een hypotheek op haar huis en stuk grond.

Over het prachtige werk van Warin heeft Bangkok Post, één van de grootste kranten in Thailand, een artikel gewijd. Dit artikel werd 500 km verderop ook gelezen door Ton Popelier, een Nederlander die al jaren in Thailand woont. Ton was zo onder de indruk van Warin’s verhaal dat hij zich spontaan bij haar aanmeldde en een website voor haar opzette. Daarnaast stuurde hij een hulpverzoek uit naar Nederland, dat bij WereldAsielen terechtkwam.

P76 Warin02Mede dankzij WereldAsielen is het asiel van Warin omheind door een muur van bijna 200 meter, zodat de honden niet meer konden uitbreken en daardoor niet meer aangereden, vergiftigd of doodgeschoten konden worden. Ook is met steun van WereldAsielen, en bedacht door Ton, een watervoorzieningsplan gerealiseerd. Hierdoor konden de zwerfdieren constant beschikken over schoon drinkwater en konden de over het terrein geplaatste drinkbakken constant gevuld en ververst worden.

Helaas zat het Warin niet mee. Ondanks de initiële grondophogingen is het asiel van Warin diverse keren blank komen te staan door tropische regenbuien, nog voordat het regenseizoen echt begonnen was. Dit heeft tot het besluit geleid om een nieuw asiel te bouwen op een hoger gelegen gebied. En dat was hard nodig ook; het water van de eerdere overstromingen in augustus en september 2014 heeft het oude asiel grote schade aangebracht.

Opnieuw dankzij Ton en zijn connecties in de bouwwereld is medio 2014 gestart met de bouw van het nieuwe asiel. De bijdrage van WereldAsielen was opnieuw een watervoorziening, bestaande uit een ondergronds waterreservoir met waterpomp en -leidingen. Helaas komt het regelmatig voor, dat het (gemeentelijke) leidingwater niet altijd voor handen is en soms dagenlang niet werkt. Door het creëren van een ondergrondse opslagplaats heeft Warin dan altijd de beschikking over water. Dit is overigens ook kostenbesparend. Zij kunnen eerst het opgevangen regenwater gebruiken voordat zij weer de “gemeentelijke kraan” opendraaien.

P76 Warin09Tot slot heeft WereldAsielen bijgedragen aan de bouw van “ziekenkamers” voor zieke of gewonde honden. Eind 2015 zijn deze “ziekenkamers” gerealiseerd en worden ter plekke de zieke of gewonde honden geholpen en worden de honden in het asiel gesteriliseerd en gecastreerd, zonder dat Warin kilometers moet rijden naar de dichtstbijzijnde dierenarts.

Om een indruk te krijgen van het asiel van Warin, is hieronder (onder de foto’s) een indrukwekkend filmpje geplaatst.

Wilt u Warin helpen in haar mooie werk voor de zwerfhonden in Thailand? Maak dan een donatie over aan WereldAsielen onder vermelding van “Project 76 Warin”. Wij zorgen dat elke cent die binnenkomt ook daadwerkelijk naar Warin en haar dieren gaat.

Namens Warin en Ton, maar vooral namens de dieren, geweldig bedankt allemaal!

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar carlo@wereldasielen.nl
Carlo
projectmedewerker Warin