Boek een sessie hersenwerk voor honden

Sinds december 2016 is Suze Steenbergen ook begeleider hersenwerk. Interesse in een sessie? Neem contact op met Suze via info@hondenopvang.com. De opbrengst van de sessie gaat naar Stichting Dierenopvang Bosnië/WereldAsielen.
Hersenwerk is HOT

De bange Teckel kijkt schichtig om zich heen. Ze vindt alles en iedereen spannend. Haar bazin legt wat lekkere voertjes op de grond en de Teckel reageert geïnteresseerd, volgt haar neus en eet de voertjes op. De Teckel kijkt daarna weer wat schichtig om zich heen (oh ja, die enge omgeving!), maar dan kijkt ze weer naar haar bazin. Zou ze nog wat lekkers hebben? De bazin legt weer wat voertjes tussen een paar plastic ballen, de Teckel spoort ze op. Haar koppie raakt de ballen, maar dat deert haar niet. Na een korte pauze gaan de ballen in een lage teil en zoekt de Teckel daar haar snoepjes in. Opvallend is dat ze haar omgeving lijkt te vergeten. Het altijd gespannen lijfje is nu ontspannen, haar staart hangt naar beneden en ze is volledig geconcentreerd aan het werk. De bazin zit er met tranen in haar ogen naast. Wat geweldig om haar hondje zo relaxt te zien!

hersenwerk01

En alle verhalen over het effect van Hersenwerk voor al die verschillende honden zijn mooi. De jonge lompe puber die geen rust in zijn lijf kon krijgen, bleek heel erg geconcentreerd te kunnen werken en daardoor veel rustiger te worden. De hond met een gecompliceerde beenbreuk die met rust moest revalideren kon zijn energie kwijt in Hersenwerk. De hulphond die even uit zijn ‘werk’ stapt om met Hersenwerk volledig te ontspannen en vrij te zijn van zijn taak. Maar ook de stoere hond, de bange, de onzekere, de rauwdouwers en niet te vergeten de pups! Hersenwerk werkt voor elke hond. Juist omdat het zo op maat aan te bieden is, met oog voor het karakter van de hond. Je werkt stapsgewijs, afgestemd op wat de hond aan kan. En door goed naar je hond te kijken, leer je zoveel meer over jouw kameraad!

hersenwerk02

Hersenwerk voor honden ontspant, zowel lichamelijk als geestelijk. Hersenwerk maakt honden rustig, geeft ze zelfvertrouwen, leert honden zelfstandig te denken, maakt ze creatief en slim en zo zijn er nog wel meer positieve dingen te bedenken wat Hersenwerk allemaal doet voor onze honden. Daarnaast brengt het ons als baas ook veel! Het is een genot om naar je hond te kijken die zich overduidelijk vermaakt met de meest uiteenlopende materialen. En het maakt de baas slim en creatief want die uiteenlopende materialen zijn voor de baas zelf ook al behoorlijk “Hersenwerk”. Want wat kun je toch allemaal doen met een WC rol? Of een eierdoos? Een fietsband, oude spijkerbroek, de lege Mc Flurry beker? Er zijn al heel wat fanatieke bazen die niet meer ‘even’ een gemiddelde huishoudwinkel of Doe-het-zelf-zaak binnen kunnen lopen zonder met minstens één nieuw Hersenwerk-onderdeel naar buiten te komen!

De oprichters van Hersenwerk voor honden werkten al lang met Hersenwerk in de praktijk. Het idee om workshops te gaan geven en er een site over te maken, bleek een schot in de roos. Het loopt storm! Naast workshops voor hondenbazen zijn er ook workshops voor professionals en start de opleiding tot Hersenwerk Instructeur weer in Nederland en België.

Ben je geïnteresseerd in Hersenwerk voor honden?

Kijk dan op de website: www.hersenwerkvoorhonden.nl, volg @HersenWerkHond op twitter of like de facebookpagina.

 

Sinds december 2016 is Suze Steenbergen ook begeleider hersenwerk. Interesse in een sessie? Neem contact op met Suze via info@hondenopvang.com. De opbrengst van de sessie gaat naar Stichting Dierenopvang Bosnië/WereldAsielen.