Spullen inzamelen

Naast geld zitten veel van onze projecten verlegen om goederen. Dat is de reden dat WereldAsielen ook spullen inzamelt en transporteert naar projecten in bijvoorbeeld Spanje, Portugal en Polen. Die landen zijn voor ons goedkoop en makkelijk te bereiken middels contacten met vervoerders. Buiten Europa wordt het te duur en sommige landen binnen Europa zijn ook lastig vanwege bijvoorbeeld tegenwerking bij de desbetreffende douane of zelfs corruptie.

Spullen die wij inzamelen:

  • honden- en kattenvoer (zakken brokken en blikken natvoer) + honden- en kattensnacks. Niet langer dan 6 maanden over de houdbaarheidsdatum, omdat het mogelijk niet meteen op transport kan en het moet ook nog bij het project opgemaakt worden. Alles bij elkaar zit je dan al snel op 1 jaar na de houdbaarheidsdatum en dat hanteren wij als limiet.
  • Dekens, fleecedekens, dekbedden, slaapzakken. Wel graag heel en schoon.
  • Anti-vlo en ontwormmiddelen. Graag niet langer dan 6 maanden over de houdbaarheidsdatum.
  • Hondenmanden (plastic), hondenkussens, transportkooien, kattenmandjes.
  • Riemen, halsbanden, drink- en etensbakken, dierenspeelgoed, borstels, kragen/kappen (na een operatie) en dergelijke.
  • Verbandmiddelen en andere medische spullen welke nodig zijn bij operaties/sterilisaties, zoals hechtdraad, naalden, gaas, latex handschoenen, operatiekleding, maar ook medische apparatuur.
  • Nieuwe spulletjes die als kadootje kunnen fungeren voor de loterij bij onze kraam op evenementen. Zat er iets in het kerstpakket wat toch niet gebruikt gaat worden? Lekker luchtje voor een verjaardag gehad, maar toch net niet het juiste merk? Alles wat nieuw is en leuk om te krijgen tijdens onze verloting is welkom!

Staan uw spullen niet in deze lijst? Bij twijfel altijd contact opnemen via annette@wereldasielen.nl, want misschien kunnen we het toch heel goed gebruiken!

Ook hebben wij mogelijkheden om grote aanbiedingen van voerfabrikanten op te halen. Heeft u bijvoorbeeld 30 pallets vol honden- of kattenvoer staan met het verkeerde etiket of verkeerde samenstelling? Mail ons via info@wereldasielen.nl en wij regelen dat het (discreet) wordt opgehaald.

Onze vrijwilligers wonen voornamelijk in (omgeving) Amsterdam, Velsen, Haarlem, Almere, Utrecht, Dordrecht, Den Haag en Zaanstad. Maar niet iedereen heeft ruimte om thuis spullen op te slaan! Onze echte opslag is in Beverwijk (vlakbij IJmuiden), inpandig bij een bedrijf en daarom kunnen daar geen spullen worden gebracht door particulieren. Normaliter halen we spullen zelf op bij particulieren of bedrijven, als het tenminste op de route ligt of echt veel is (want dan rijden we extra). Aanbiedingen kunnen via mail naar info@wereldasielen.nl. Alvast bedankt!