Verhaal om stil van te worden

nieuwsbericht-17-april-2016Van het volgende bijzondere verhaal werden wij zelf een beetje stil. Wat wil het geval? Een trouwe donateur van WereldAsielen meldde dat haar vader recent is overleden. Tijdens zijn leven heeft hij een omvangrijke postzegelverzameling aangelegd en omdat de familie altijd al dieren opving gunde hij die verzameling niet aan handelaren, maar mocht na zijn dood een goed (dieren)doel worden benaderd.

Samen met haar moeder werd WereldAsielen gekozen. Trieste aanleiding natuurlijk, maar wat een prachtig aanbod! Handig dat we een vast adres hebben voor inkoop munten en postzegels, ook complete verzamelingen. Daar ontvangen wij altijd een reële prijs waar we onze projecten weer mee kunnen helpen. (Overigens mogen schenkers zelf één of meerdere projecten aanwijzen).

Gistermiddag was het zover en is de verzameling door WereldAsielen-vrijwilligster Mariëlle opgehaald. Zij vertelde: “Het was best nog een hele klus al die zware boeken. Maar wel heel bijzonder dat die lieve mensen ons het levenswerk van hun geliefde man en vader gunnen. Het was best even slikken voor mevrouw om de boeken te zien vertrekken.” En daarom worden wij hier stil van. Terwijl je in de rouwfase zit toch ook nog aan de vele zwerfdieren denken die je met een deel van de erfenis kunt helpen. Zijn simpelweg geen woorden voor…

Ontzettend bedankt lieve familie Vos en heel veel sterkte verder met het verwerken van het verlies.