Prachtig aanbod van trouwe donateur

Eind maart ontvingen wij van onze trouwe donateur Margreet van Litsenburg een mailtje dat zij graag voor WereldAsielen op pad zou gaan om een reportage te schrijven over één van onze projecten. Of we nog een plek wisten waar we zelf bijvoorbeeld al een tijd niet zijn geweest. Wil zij dan voor ons bezoeken en daar een verslag van maken voor de WereldKrant.

Prachtig aanbod natuurlijk, helemaal omdat Margreet een achtergrond heeft op PR + communicatiegebied en graag artikelen schrijft. En ja, zo’n plek weten we wel, namelijk … Oekraïne! Voorzichtig voorgelegd aan Margreet en die reageerde superenthousiast! Altijd afwachten natuurlijk, want het is geen Spanje of Portugal.

nieuwsbericht 6 mei 2016Maar Margreet is wel iets gewend als vrijwilliger bij de Dierenambulance in Amsterdam (zie foto, genomen tijdens een dienst). Dat gecombineerd met haar aanleg voor avontuur deed Margreet al snel besluiten om uit eigen zak een vliegticket naar Kiev te kopen. Ook het verblijf in de stad en alle overige reiskosten (naar het asiel in Gostomel) worden door haar zelf bekostigd. En daar zijn wij best wel stil van …

Uiteraard is iedereen van het Gostomel-asiel (WereldAsielen project 47) net zo enthousiast en inmiddels bestaat er een heus schema wanneer welke Engelssprekende vrijwilliger aanwezig zal zijn om haar te begeleiden. Dat maakt het allemaal wat makkelijker, want het Oekraïens van Margreet blijkt wat roestig te zijn, haha!

Nu zondag vertrekt zij al om mee te werken in het asiel, personeelsleden te interviewen en verslag te doen van de leefomstandigheid van de ongeveer 1.000 dieren. Zij probeert ons vanuit Kiev op de hoogte te houden, zodat we haar ook tijdens de reis kunnen volgen. Heel veel succes, Margreet!