Schokkende foto uit Burgos (Spanje)

nieuwsbericht 7 augustus 2016Wij zullen er nooit aan wennen (en dat is maar goed ook): foto’s van dieren die zijn gevonden in afvalcontainers. Als oud vuil weggegooid.

Afgelopen week was het bijvoorbeeld weer raak bij WereldAsielen project 33: het (privé-)asiel in Burgos, Spanje. Een vrijwilliger van het asiel zelf vond in zo’n container deze kitten. Vastgebonden in een plastic zak.

Snel deze foto genomen als bewijsmateriaal en toen door naar de dierenarts. Daarna heeft de vrijwilliger het katje uiteraard meegenomen naar het asiel en daar zal verder goed gezorgd worden voor dit onfortuinlijke diertje.

Natuurlijk is het schokkend om zo’n foto te zien, maar dit is in Spanje (en niet alleen daar) de dagelijkse gang van zaken. Des te meer reden om ons allemaal nóg fanatieker in te zetten voor het lot van (zwerf)dieren!