Jong zwerfkatje met gebroken poot

nieuwsbericht 28 augustus 2016 02Opnieuw een hectische week bij ons kattenproject in Palafrugell, Spanje. Hoogtepunt was de levering van pallets voer en die grote kooi (zie de post van 24/8), maar een dieptepunt was er helaas ook. Namelijk een jong zwerfkatje met een gebroken voorpoot. De röntgenfoto’s wezen uit dat het om een complexe breuk ging en daardoor hing er een flink prijskaartje aan de operatie. Tijd om een inzamelactie op te zetten was er niet, want volgens de dierenarts was er haast geboden.

Enerzijds een dure operatie voor “slechts” één dier en anderzijds een jong dier met nog een heel leven voor zich. Omdat Dolores normaliter altijd zelf dierenartskosten voor haar rekening neemt (maar dat ging deze keer echt niet lukken), werd besloten om het gehele bedrag onmiddellijk over te maken richting Spanje. Dolores dolblij en diep ontroerd door deze actie van WereldAsielen, maar wij zijn natuurlijk alleen maar een soort doorgeefluik. Het geld is namelijk afkomstig van onze donateurs. Dankzij hen hadden (met de nadruk op ‘hadden’) we een potje voor noodgevallen.

Dan nu het belangrijkste: met het diertje, inmiddels omgedoopt tot Lucky, gaat het prima. De operatie heeft 6 lange uren geduurd, maar is geslaagd. Dagelijks ging Dolores zelf naar de dierenarts (ook dit weekend) om het beestje te verzorgen en wat te laten wennen. Als het goed is mag het nu nog wat angstige katje vanaf morgen verder revalideren bij haar thuis. En hoewel het alles bij elkaar veel geld heeft gekost zijn we maar wat blij dat Dolores op één van haar vele voerrondes dit katje heeft gevonden. Wat een ellendige dood was dat anders geworden…

Zie onze Facebookpagina voor alle foto’s: https://www.facebook.com/stichting.wereldasielen.1/posts/528583320676455