Grote vracht kattenvoer bezorgd bij asiel Burgos

nieuwsbericht 14 januari 2017 01Het asiel in Burgos (Spanje, project 33) heeft nog steeds te maken met een enorme toestroom van katten, poezen en kittens. Iedere dag worden er dieren gedumpt bij het asiel of gered van straat. Omdat de gemeente niets om zwerfdieren geeft is het asiel in 2013 gestart met een reddingsteam. Maar specifiek de groepen rondzwervende katten zijn een aparte doelgroep en zij worden naast het steriliseren ook voorzien van eten. Op deze manier wordt de situatie redelijk onder controle gehouden. Kost alleen erg veel geld i.v.m. de sterilisaties en het voer. En nee, de gemeente draagt geen eurocent bij.

nieuwsbericht 14 januari 2017 02Deze week konden we een grote vracht kattenvoer laten bezorgen bij het asiel van Burgos, afkomstig van een fabrikant die anoniem wenst te blijven. Wederom geen probleem, dus hierbij alleen foto’s van de vrachtwagen en enkele (van de ruim 100) katten die in het asiel wonen en mochten voorproeven. Dankzij deze donatie komen vooral de zwerfkatten de winter door. En denk nu niet dat het in Spanje altijd lekker weer is, want bekijk deze video (uit 2012) maar van de gemiddelde winter in dit asiel.