Belangrijk nieuws uit Bosnië

Belangrijk nieuws van Stichting Dierenopvang Bosnië met betrekking tot ons gezamenlijk project in Orasje:

“Op dit moment zijn er grote zorgen in het asiel. Het is al weken warm. Heel erg warm, de temperaturen lopen op tot boven de 40 graden. Dan helpt een enkele boom niet meer voor wat verkoeling.

Je kunt je voorstellen wat die hitte doet met de honden.
Maar dat is helaas niet alles. Enige tijd geleden heeft iemand 4 pups bij de ingang van het asiel achtergelaten. Deze bleken na een aantal dagen ziek. Tijdens extreme hitte zijn honden wel vaker wat minder fit, maar helaas bleek het het gevreesde virus Parvo te zijn. Omdat Parvo vreselijk besmettelijk is en het na besmetting heel erg moeilijk te behandelen is zijn er inmiddels 6 honden overleden.

We hoopten dat het hierbij zou blijven maar tot groot verdriet van de medewerkers lijkt het er op dat er opnieuw 6 honden besmet zijn….

Naast al deze zorgen en het verdriet brengt dit torenhoge kosten met zich mee.

Orasje heeft het zwaar, en de interesse van de nieuwe burgemeester bleek wat minder te leiden tot actie dan gehoopt. Weinig verandering te verwachten voor de toekomst, des te belangrijker is het dat wij ze blijven steunen. Hulp is dan ook welkom.

Donaties kunnen worden overgemaakt naar WereldAsielen op rekeningnummer NL20 TRIO 0198 3427 56 onder vermelding van Project 18 Orasje.

Binnenkort zullen wij de wijzigingen communiceren met betrekking tot donaties voor adoptie op afstand honden en andere vormen van financiële steun aan ons dierbaar asiel.”