Kalimera!

Zo begint de Griekse Foteini Mandalianou zo ongeveer iedere post die ze ’s morgens op facebook plaatst. Het betekent goedemorgen en er spreekt altijd vrolijkheid uit.
Dit kenmerkt deze vrouw die al jaren met niet aflatende energie honden opvangt die op en rond een vuilstortplaats zwerven.

Foteini vangt ze liefdevol op, laat ze steriliseren en probeert een ‘forever home’ zoals ze dat noemt voor ze te vinden. Hier helpt WereldAsielen haar niet mee, maar wel met de kosten die ze maakt om deze dieren te laten steriliseren.

Haar vrolijke “Kalimera’ staat eigenlijk in schril contrast met de harde werkelijkheid in het Griekse Kavala.
Er zijn altijd honden die haar hulp nodig hebben en het vangen gaat vaak gepaard met geduld en wekenlang voeren om het vertrouwen te winnen. Maar als ze dan eindelijk bij Foteini in de auto belanden is het eind van hun lijden in zicht.

Lang niet alle honden hebben hun ‘forever home’ gevonden. Tot die tijd verblijven ze bij Foteini, sommige in haar huis en de andere in de opvang die haar door de gemeente ter beschikking is gesteld.

Op de foto ziet u onze heldin Foteini met Amlet, een van de honden die nog wachten op een thuis.
Maar dat het wachten hierop niet altijd een ramp hoeft te zijn bewijst deze foto. Zeg nu zelf, als u een zwerfhond was, zou u niet bij Foteini willen blijven?

U kunt dit fantastische project steunen. Vermeld dat svp bij uw donatie Project 56, Dump Dog Project, Kavala.

Onze hartelijke dank!