Dagelijkse strijd

Zoals u zich allemaal kunt voorstellen, is het doen van vrijwilligerswerk geen gemakkelijke taak. Dit geldt ook voor de vrijwilligers van project 79 Siempre Contigo. Naast het pittige werk dat zij voor het asiel verrichten, zijn zij ook actief op straat. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de grote zwerfkatten populatie in de stad Rotena “onder controle” wordt gehouden. Ze zorgen voor voedsel maar ook zorgen ze ervoor dat de dieren gesteriliseerd worden en zo nodig ook de medische verzorging krijgen die ze nodig hebben.

Vaak worden de vrijwilligers beledigd/uitgescholden door mensen die daar wonen/werken omdat ze niet begrijpen waarom de vrijwilligers deze dieren helpen. Ze snappen niet dat juist deze manier van hulp ervoor zorgt dat er niet nog meer katten bijkomen (die voor overlast kunnen zorgen).

Gelukkig zijn er ook mensen die zich bekommeren om deze katten en daarom de hulp van Siempre Contigo vragen. Maar ook mensen die hulp vragen omdat ze last hebben van de katten weten niet dat deze taken totaal altruïstisch zijn, dat deze vrijwilligers vele uren van hun leven doorbrengen; hun tijd, hun benzine, hun geld om de katten te voeden, met medicijnen te behandelen, te steriliseren en het moeilijkst om die katten die zeer ziek zijn uit hun lijden te verlossen. Dit is allemaal niet gemakkelijk voor hen, fysiek en psychologisch, omdat de emotionele band met deze kolonies heel groot is.
Maar het ergste van dit alles is dat er mensen zijn met weinig scrupules die, verre van te willen helpen, weinig schaamte hebben bij het stelen van de werktuigen van Siempre Contigo.

Afgelopen januari zijn er twee vangkooien gestolen die waren geplaatst om een aantal zwerfkatten te vangen om ze te helpen. U kunt zich voorstellen dat dit er bij de vrijwilligers heeft ingehakt. Ongeloof dat iemand dat zou kunnen doen.

Siempre Contigo heeft al veel geld nodig om de veterinaire kosten te betalen die gemaakt worden voor het steriliseren en verzorgen van de zwerfkatten, laat staan dat ze geld overhebben voor het vervangen van deze noodzakelijke en dure tools. De hoop is er dat de dieven toch nog enige vorm van compassie hebben en de vangkooien terugbrengen. Maar de kans is helaas erg klein.

Vindt u deze situatie net zo naar als dat wij dit vinden en wilt u graag helpen? Een donatie om nieuwe kooien aan te schaffen is zeer welkom.

Dat mag dan op NL20 TRIO 0198 3427 56 tnv WereldAsielen ovv Project 79