LANG GEWACHT, STIL GEZWEGEN …

wereldasielenNooit gedacht, toch gekregen!

Na een zoektocht van vele jaren, en even zovele teleurstellingen, is het het team van Proyecto Gato (het grote kattenasiel in Vigo, project 74) begin dit jaar gelukt een handtekening te plaatsen onder het huurcontract van een nieuwe locatie.

Deze nieuwe locatie was een voormalige kippenboerderij in de gemeente Morgadans, enkele kilometers buiten de stad én met de mogelijkheid om hier een goed en veilig tehuis te creëren voor de ruim 250 poezen. Met beperkte middelen, maar met tomeloze inzet en enthousiasme ging men vanaf 1 januari keihard aan de slag om de eerste zwaar verwaarloosde bedrijfsgebouwtjes onder handen te nemen. Alles was er namelijk op gericht om de poezen die de afgelopen jaren in de naargeestige loods in Vigo hadden doorgebracht, zo snel mogelijk te kunnen verhuizen.

Niemand kon op dat moment nog maar bevroeden dat de Covid-19 uitbraak in Spanje zo veel en zo lang roet in het eten zou gooien … Maandenlang was het slechts enkele vrijwilligers toegestaan om door te werken in het nieuwe asiel. Deze niet-voorziene vertraging was een enorme aanslag op het moreel, maar de projectmedewerkers van WereldAsielen deden hun uiterste best om Fátima en de andere vrijwilligers moed in te blijven spreken en gelukkig heeft men nooit opgegeven.

Ook nu gold dat ‘de aanhouder wint’ en afgelopen weekend zijn de > 250 poezen verhuisd naar het nieuwe asiel in Morgadans. Met heel veel liefde en geduld hebben tientallen mensen geholpen om alle dieren binnen twee dagen over te brengen. Maandagochtend om 06:00 uur in de ochtend was Fátima (voorzitter en de drijvende kracht achter deze verhuizing) thuis, doodmoe maar o zo gelukkig.

Het eerste deel van de droom van de vrijwilligers is uiteindelijk uitgekomen. Zoals u op het filmpje kunt zien, zijn de nieuwe ruimtes licht en schoon maar kunnen ze nog wel wat extra ‘aankleding’ gebruiken. Uw bijdrage voor mandjes, krabpalen, speeltjes etc. wordt dan ook heel erg op prijs gesteld.

Het filmpje vindt u hier: https://youtu.be/VLpz5F2aExg

Mocht u een bijdrage willen doen dan kan dit via een modern tikkie ?
https://tikkie.me/pay/vojashg06o68uo06617s
(Deze link is geldig t/m 12 augustus)

Of maak uw bijdrage over via NL20 TRIO 0198 3427 56 tnv WereldAsielen o.v.v. p74

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw steun namens alle vrijwilligers van WereldAsielen én Proyecto Gato!!