Project 29 – Animal Help Uruguay

wereldasielenHet blijven drukke tijden bij Animal Help in Uruguay.
Het probleem van straathonden blijft erg groot en de opvang zit elke keer opnieuw vol. Mary organiseert daarom maandelijks een castratiedag om honden uit de wijde omgeving van de opvang te castreren en steriliseren.

Ook in september kwamen er heel wat mensen met hun hond naar de opvang in Pando.
Na een geslaagde dag, vond Mary echter een achtergelaten puppy van één maand aan hun poort. Lya is een mooie jonge pup waarvoor hopelijk een fijn gezin gevonden wordt.
Jammer genoeg was Lya niet de enige nieuwe gast deze maand.
4 mishandelde jonge honden werden gered uit een plek waar ze voor hondengevechten werden ingezet. Deze hondjes waren ontzettend bang, zij werden ook gecastreerd en worden nu met heel veel liefde verzorgd en krijgen zo hopelijk terug een beetje vertrouwen.

Een ander zorgelijk hondje was puppy Scooby. Hij was door een auto overreden en had een breuk in zijn wervelkolom. Hij is inmiddels grotendeels hersteld en kan weer op 4 poten staan. Zie ook de foto voor en na. Helaas worden in Uruguay veel honden door auto’s overreden. Scooby heeft veel geluk gehad dat hij bij Animal Help Uruguay werd binnengebracht en gelijk met veel liefde en alle medische verzorging geholpen is.
Na hen volgden in september nog enkele puppy’s en volwassen honden, waar Mary alle zorg die ze nodig hebben, ook aan zal geven. We hopen dat het voorlopig even wat rustiger wordt en dat er nieuwe huisjes gevonden worden voor deze arme schatten.

Op de foto Scooby, gelukkig herstellende