2e kans voor Tofik (project 95)

wereldasielenDeze schoonheid is in een plastic draagtas (!) naar de dierenarts gebracht met het doel om de hond in te laten slapen, omdat na een verkeersongeluk het kleintje verlamde achterpoten had.

Gelukkig weigerde de dierenarts dit te doen. Het hondje met de naam Tofik is bij de vrijwilligers van het Pools asiel Krotoszyn (Project 95) terecht gekomen en vervolgens… geadopteerd! Ja u leest het goed!

Soms moeten artsen en vrijwilligers moeilijke beslissing nemen om een hond inderdaad te euthanaseren wanneer de vooruitzichten op genezing kleiner zijn dan het lijden. Maar in dit geval was het hondje zo levenslustig en vocht hij oh zo graag voor zijn leven, dat het de moeite waard was om hem een kans geven. De nieuwe eigenaren hebben de dure behandeling bekostigd, de rest van het bedrag werd ingezameld door dierenvrienden.

Toffe Tofik leeft en heeft zijn kans gekregen!