VRIENDSCHAP IN TIJDEN VAN CORONA

wereldasielenVorige week heeft Jankees Proper de laatste pallets van dit jaar bezorgd; om precies te zijn in Palafrugell bij Dolores & Jordi (project 94). Kees wordt door hen al jarenlang met open armen ontvangen, maar nu werd er nog meer naar zijn komst uitgekeken dan normaal. En dat heeft alles te maken met de warme vriendschap tussen ‘onze’ Kees en zijn Catalaanse vrienden én de omstandigheden in Spanje in het afgelopen jaar.

Door de zwakke gezondheid van Dolores en Jordi leven deze lieve mensen al vanaf dag 1 van de pandemie vrijwel volledig geïsoleerd van hun vrienden en familie. Zij hopen hierdoor het risico te minimaliseren dat zij besmet raken met het Corona-virus. Ze klagen niet en nemen hun verantwoordelijkheid, maar waren logischerwijs dolblij hun goede vriend uit Nederland te kunnen ‘ontvangen’.

Natuurlijk op ‘gepaste afstand’, maar daar is een goede vriendschap natuurlijk wel tegen bestand … ?.
Jankees was gelukkig voor de kerst weer bij zijn gezin, maar nu alweer druk in de voorbereiding voor het volgende transport begin volgend jaar. Achter de schermen wordt een zorgvuldige afweging gemaakt wélke projecten hopelijk in januari een voerdonatie tegemoet kunnen zien. Wij houden u op de hoogte en hopen dat we volgend jaar weer heel veel buitenlandse contactpersonen gelukkig mogen maken.

Hierbij alvast een heel goede en vuurwerkvrije jaarwisseling gewenst namens het voltallige team van WereldAsielen!!