Happy Dogs Moreni, Moreni ~ project 06

Happy Dogs

"De maandelijkse kosten van de verzorgers, voeding en dierenarts worden niet vergoed door de gemeente."

Moreni, op twee uur rijden van de Roemeense hoofdstad Boekarest, is een rustig stadje met gelukkig wel actieve dierenliefhebbers. Anca Ioana Dimitru is een van de drijvende krachten die zich iedere dag, en door weer en wind, inzet voor de kwetsbare inwoners. Want naast de vele zwerfdieren zorgt zij ook voor de minder bedeelde medemens, zoals ouderen en weeskinderen.

In 2013 heeft de gemeente een stuk land toegewezen in ruil voor “de oplossing van de zwerfhondenproblematiek”. Want er liepen heel veel zwerfdieren op straat; een beeld waar de burgemeester niet blij mee was. Het asiel kreeg de naam “Happy Dogs Moreni” en is volledig omheind en bevat tevens een quarantaine- en een opslagruimte. In juli 2014 zijn alle verblijven voorzien van een dak, zodat de 200 honden beschermd zijn tegen de zon, regen en sneeuw. In 2015 zijn er vervolgens twee speelvelden aangelegd. In roedels kunnen de honden dagelijks lekker rennen en met elkaar spelen. Het asiel moet een tijdelijk verblijf zijn, omdat dit asiel voor (bijna) iedere hond een gouden mandje zoekt.

In Moreni woont een kundige dierenarts, die 24 uur per dag beschikbaar is voor noodgevallen. Daarnaast verricht zij ook heel veel sterilisaties, want dat is ook volgens haar de enige duurzame oplossing voor de hoeveelheid zwerfdieren(leed).
Daarnaast werken er in het asiel een aantal medewerkers die de dieren iedere dag verzorgen (lees: aandacht en voeding geven en zorgen dat de kennels schoon blijven).

De maandelijkse kosten van de verzorgers, voeding en dierenarts worden niet vergoed door de gemeente. Voor deze kosten zijn de vrijwilligers volledig afhankelijk van donaties, hetgeen veel stress en slapeloze nachten bezorgt. WereldAsielen steunt dit asiel in Moreni met een maandelijkse donatie, maar dit is helaas onvoldoende dekkend voor alle kosten. Mocht u de honden in Moreni willen helpen, dan kunt u een donatie met de vermelding “Project 06 Happy Dogs” overmaken. Alvast heel erg bedankt!

 
Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar carlo@wereldasielen.nl
Carlo
projectmedewerker Happy Dogs Moreni