Fransiscus van Assisi, Malagón ~ project 90

Fransiscus van Assisi

"Er wordt tijdens het jachtseizoen vaak in het asiel ingebroken, omdat men op zoek is naar galgo’s of vechthonden."

P90 Malagón02Dit project bevindt zich in Malagón, een klein dorpje op de Spaanse Hoogvlakte, ongeveer 150 km ten zuiden van Madrid. Het betreft het asiel van Fransiscus van Assisi waar door de beperkte opvangmogelijkheden alleen honden kunnen worden gehuisvest.

Eind 2011 werd de hulp van Stichting WereldAsielen gevraagd door een bevriende organisatie, te weten de ‘Greyhound Foundation’. De situatie in het asiel was destijds erbarmelijk en na een grondige screening werd al snel besloten dat hier dringend hulp geboden moest worden. Ondanks de zeer gebrekkige omstandigheden én het gebrek aan financiële mogelijkheden, deden de vrijwilligers er evengoed alles aan om het ‘hun’ dieren zo aangenaam mogelijk te maken.

Met steun van WereldAsielen heeft een kleine groep toegewijde vrijwilligers in de afgelopen vijf jaar significante verbeteringen gerealiseerd. Het terrein is verhard, de hokken zijn opgeknapt en mede dankzij uw donaties kon men een nieuw aggregaat aanschaffen zodat men ’s avonds de beschikking had over licht, elektra én niet in de laatste plaats over stromend water!

P90 Malagón07Ondanks deze verbeteringen hebben de honden en de vrijwilligers het niet makkelijk. Er is vaak een tekort aan geld om eten te kopen, medische hulp te verlenen en de benodigde sterilisaties te doen om zo de hondenpopulatie in bedwang te houden. Daarnaast wordt er tijdens het jachtseizoen vaak in het asiel ingebroken, omdat men op zoek is naar galgo’s of vechthonden om zo makkelijk geld te verdienen. En alsof dit niet genoeg is, worden er bijna dagelijks honden aan de poort van het asiel gedumpt. Op dit moment telt het asiel meer dan 130 honden.  Toch geven de vrijwilligers het niet op, want een straathond de rug toekeren is voor hen geen optie.

Draagt u de asielhonden van Malagón een warm hart toe? Dan kunt u uw donatie storten op onderstaand rekeningnummer onder vermelding van Project 90 Malagón. Namens alle vrijwilligers heel hartelijk dank!!

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar info@wereldasielen.nl
Aisa Coco Perez
projectmedewerker Fransiscus van Assisi