RAPA (José en Ana), Massanes ~ project 82

RAPA

"Zij bieden een veilige haven aan oude, zieke en getraumatiseerde dieren die helaas niet voor adoptie in aanmerking komen."

P82 Massanes05Dit project wordt al sinds 2011 structureel ondersteund. Het wordt geleid door José en Ana Ornaque, een echtpaar op leeftijd dat al meer dan 35 jaar op het terrein rond hun woning zwerfhonden en –katten opvangt. Zij bieden een veilige haven aan oude, zieke en getraumatiseerde dieren die helaas niet voor adoptie in aanmerking komen.

José en Ana ontvangen van WereldAsielen een maandelijks bedrag voor medische verzorging en voer. Incidenteel profiteren zij mee als er een voertransport naar Spanje vertrekt. Dit zeer bescheiden echtpaar is iedere keer weer dolgelukkig als de vrachtwagen een tussenstop maakt in Massanes, Catalonië om enkele pallets voer te lossen. Het gratis voer uit Nederland vormt een zeer welkome aanvulling want u zult begrijpen hoeveel voer er dagelijks nodig is om ruim 100 hongerige monden te voeden …

Dit geweldige project kenmerkt zich door de grote mate van vrijheid waarin de dieren leven. Het grote terrein rond het woonhuis is deugdelijk omheind waardoor de meeste dieren vrijwel de hele dag vrij rondlopen. Volgens José is vrijheid voorwaarde voor kwaliteit van leven en de honden hebben zelfs toegang tot hun eigen huis. De deur staat letterlijk en figuurlijk altijd voor de dieren open.

P82 Massanes20Het harde werken heeft zijn tol geëist en José wordt helaas al enige tijd geplaagd door ernstig fysiek ongemak. Hij klaagt echter nooit ook al heeft hij veel pijn en kost het hem steeds meer moeite om zijn dieren te verzorgen. Zij prijzen zich gelukkig dat WereldAsielen hen steunt en zien dit tevens als een blijk van waardering voor hun levenswerk.

Ana spreekt liefdevol over haar ‘familia de 4 patas’ (haar familie van viervoeters) en is blij met het goede contact met onze projectmedewerker. Zij heeft José en Ana al enkele malen op eigen kosten bezocht en is derhalve goed op de hoogte van de situatie in Massanes.

 

Mocht u meer willen weten over dit project, stuur dan een e-mail naar annette@wereldasielen.nl
Annette
projectmedewerker RAPA