Geldinzamelacties

WereldAsielen heeft altijd specifieke geldinzamelacties lopen onder de naam 'WereldActies'. Het gaat vaak om noodsituaties, zodat we op deze wijze extra de aandacht vestigen op bepaalde projecten.

Op dit moment actueel:

WereldActie 1
Vorig jaar nog bracht collega Manuel een bezoek aan Berta Cardona Godoy en haar man in het Spaanse Carmona en hij zag met eigen ogen hoe geweldig de tientallen opgevangen honden + katten het hebben en hoe primitief zijzelf wonen en leven. Dat is een bewuste keuze. Over het algemeen hebben de zwerfdieren (waaronder kettinghonden) in Andalusië zo’n verschrikkelijk leven gehad dat Berta simpelweg nu het beste voor hen wil. Daarom zijn we zo dol op haar en daarom ondersteunen wij haar zo graag.

Maar nu is er wat extra hulp nodig om het werk van Berta vele malen makkelijker te maken. Het gaat om de volgende artikelen: een dubbele transportkooi voor in de auto, 2 benches en enkele plastic hondenmanden. De transportkooi voor in de auto kost 183 euro en is nodig voor het vervoer van honden naar de dierenarts. 2 benches voor het redden van voornamelijk katten, maar ook om dieren af te zonderen na een operatie; 1 kleine bench kost 24 euro en 1 groot exemplaar 48 euro. Tot slot 5 plastic hondenmanden van 28 euro per stuk = 140 euro. Alles bij elkaar komt het op 395 euro. Dit zijn de zaken die minimaal nodig zijn. Het zou alleen maar geweldig zijn als het eindbedrag hoger uitvalt, want dan kan Berta nog iets meer bruikbare spullen aanschaffen!

Voor de oplettende donateur die weet dat wij zelf ook goederen inzamelen: benches en hondenmanden halen wij inderdaad regelmatig op en wij hebben serieus bekeken om een transport naar Berta te verzorgen. Dat lukt helaas niet voor een betaalbare prijs en dan zou nog de onmisbare grote transportkooi voor in de auto ontbreken. Vandaar deze WereldActie. Helpt u mee? En lees vooral ook het verslag van het bezoek aan haar in de WereldKrant (pagina 2).

WereldActie 2
In het Spaanse Massanes helpen José en Ana al ruim 35 jaar (!) dieren die nergens anders meer een thuis vonden. Op het terrein rondom hun woning worden voormalige zwerfhonden, en in mindere mate ook zwerfkatten, liefdevol verzorgd. De opvang van José en Ana laat zich het best omschrijven als een dierenhospice, waar de overwegend stokoude en vaak ook zieke dieren in liefde en rust hun laatste maanden of jaren kunnen doorbrengen. Sinds 2011 helpt WereldAsielen hen en meerdere keren zijn wij ‘op bezoek’ geweest. Het is absoluut indrukwekkend hoe het inmiddels op leeftijd gerakende echtpaar zorg draagt voor de meest kansloze dieren. Maar door het op leeftijd raken komen bij hen nu zelf ook de problemen. José lijdt aan de pijnlijke reumatische ziekte artrose en slikt de hele dag zware pijnstillers. Ana verliest steeds vaker de moed om door te gaan, ook al weten beiden dat van ophouden geen sprake kan zijn. Klagen doen ze echter nooit, maar wij weten wel beter. Naast de ziekte van José is er namelijk nog iets wat voor zeer veel stress zorgt en dat is de afhankelijkheid van hun vervoersmiddel. Een auto is voor dit echtpaar namelijk van levensbelang, ook vanwege de afgelegen ligging van hun huis. José haalt met de auto voer op voor de ongeveer 100 dieren, maar brengt diezelfde dieren er uiteraard ook mee naar de dierenarts. Met de kosten van het voer en de dierenarts helpen wij ze maandelijks voor een deel, maar dat is niet voldoende. Al het geld van José en Ana gaat op aan de zorg van, zoals ze zelf liefdevol zeggen, hun ‘familia de 4 patas’(familie van viervoeters). Er blijft geen euro extra over om iets te reserveren en al helemaal niet voor brandstof of reparatiekosten aan hun auto. Daarom heeft WereldAsielen voor José en Ana het zogeheten autofonds opgericht; zie ook dit artikel in de WereldKrant. Helpt u mee dit geweldige echtpaar hun werk iets minder zwaar te maken? Hartelijk dank namens alle oudjes in Massanes!

BELANGRIJK
Via de doneerknop onder de WereldActie van uw keuze komt u vanzelf op een betaalscherm met diverse opties. Hiervoor maken wij gebruik van de donatiemodule van 'GeefSamen via Geef.nl' en dat is een initiatief van Stichting GeefGratis. Zij helpen goede doelen met geld inzamelen en is een zeer betrouwbare partner gebleken. Het is onvermijdelijk dat er kosten aan zo'n donatiemodule zitten en daardoor wordt er een minimumbedrag om te doneren gehanteerd, namelijk 5 euro. Uiteraard is iedere euro welkom! En daarom kunt u natuurlijk ook bijvoorbeeld 2,50 euro overmaken, maar dan wel graag rechtstreeks op onze rekening bij Triodos Bank: NL20 TRIO 0198 3427 56. Doet u dit onder vermelding van de keuze van uw WereldActie (als omschrijving bijvoorbeeld 'WereldActie 2') dan zullen wij het bedrag onderaan de WereldActie handmatig verhogen. Op die manier telt echt iedere euro mee!

WereldActie 1
Transportkooi, benches en manden voor Berta. Maakt haar werk zoveel makkelijker!
76%
Deze actie loopt nog 9 dagen
Gedoneerd: €300
Doel: €395
WereldActie 2
Geld nodig voor autofonds José en Ana. Een auto die blijft rijden is van levensbelang in Massanes!
53%
Deze actie loopt nog 9 dagen
Gedoneerd: €525
Doel: €1000