Geldinzamelacties

WereldAsielen heeft altijd specifieke geldinzamelacties lopen onder de naam 'WereldActies'. Het gaat vaak om noodsituaties, zodat we op deze wijze extra de aandacht vestigen op bepaalde projecten.

Op dit moment actueel:

WereldActie 1
In het asiel van Gostomel (project 47) nabij Kiev in Oekraïne helpt WereldAsielen sinds 2007. Onze donateurs betalen bijvoorbeeld het salaris van medewerkster Lena. Drijvende kracht achter het asiel met maar liefst (bijna) 1.000 dieren is voorzitster Asia. Maar haar man Valeriy is net zo belangrijk vanwege de zware arbeid die hij verricht: hout hakken! Dit hout is bedoeld om vuur te stoken onder de kookpotten (het is in dit asiel namelijk allemaal iets primitiever). Valeriy is inmiddels op leeftijd (ruim 70 jaar) en daardoor valt het hakken hem zwaar. Dat is de reden dat onze collega Margreet tijdens haar bezoek aan het asiel vorig jaar geld inzamelde om houthakkers in te kunnen huren; zie haar artikel in WereldKrant 48. Naast het hakken is Valeriy enorm afhankelijk van zijn motorkettingzaag. Toen Margreet in het asiel was had hij nog meerdere exemplaren, maar zij schreef al: "Zelfs ik kan zien dat deze hun beste tijd hebben gehad." Sinds haar bezoek sneuvelden zij langzamerhand tot er uiteindelijk één zaag overbleef. EN DIE IS NU OOK STUK! Grote paniek, want Valeriy kan echt niet zonder! Reparatie blijkt 360 euro te gaan kosten, terwijl een hele nieuwe voor 415 euro aangeschaft kan worden. Een makkelijke keuze dus, maar wij hebben makkelijk praten ... wij hoeven nu niet dagelijks met de hand boomstammen te hakken! Wilt u meehelpen om een nieuwe motorkettingzaag te kunnen kopen ten behoeve van de dieren in Gostomel, Oekraïne? Bedankt!

WereldActie 2
Crisis in Portugal en om precies te zijn in het asiel van Milu (project 54). Enerzijds is het aantal honden opgelopen tot bijna 800 en anderzijds is het voer binnenkort op! Vandaar deze spoed-actie om te proberen 1.000 euro bijeen te krijgen om ter plekke voer te kunnen kopen. Of 1.000 euro genoeg is om lange tijd bijna 800 honden van voldoende eten te voorzien? Helaas niet. Maar het geeft ons wel tijd om met een oplossing te komen voor de langere termijn. Het is dus zeer belangrijk dat deze actie gaat slagen voor Milu en haar dieren! Eind vorig jaar waren we trouwens nog bij haar op bezoek (tijdens een vakantie van enkele WereldAsielen-vrijwilligers) en we waren diep onder de indruk van de situatie in dit asiel, wat resulteerde in dit artikel op Facebook. Het asiel is exact hoe hulpbehoevende dieren opgevangen dienen te worden. Milu zelf werkt 7 dagen in de week van heel vroeg tot heel laat. Werkelijk alles doet zij voor de ex-zwervers die veel leed te verduren hebben gehad in het voor zwerfdieren barbaarse Portugal. En dan heeft zij daarnaast nu zo veel zorgen hoe zij binnenkort alle dieren nog te eten kan geven? Dat kan toch niet waar zijn?!? Wilt u alstublieft meehelpen om dit nijpende probleem op te lossen? Dank u wel!

BELANGRIJK
Via de doneerknop onder de WereldActie van uw keuze komt u vanzelf op een betaalscherm met diverse opties. Hiervoor maken wij gebruik van de donatiemodule van 'GeefSamen via Geef.nl' en dat is een initiatief van Stichting GeefGratis. Zij helpen goede doelen met geld inzamelen en is een zeer betrouwbare partner gebleken. Het is onvermijdelijk dat er kosten aan zo'n donatiemodule zitten en daardoor wordt er een minimumbedrag om te doneren gehanteerd, namelijk 5 euro. Uiteraard is iedere euro welkom! En daarom kunt u natuurlijk ook bijvoorbeeld 2,50 euro overmaken, maar dan wel graag rechtstreeks op onze rekening bij Triodos Bank: NL20 TRIO 0198 3427 56. Doet u dit onder vermelding van de keuze van uw WereldActie (als omschrijving bijvoorbeeld 'WereldActie 2') dan zullen wij het bedrag onderaan de WereldActie handmatig verhogen. Op die manier telt echt iedere euro mee!

WereldActie 1
Nieuwe motorkettingzaag voor asiel Gostomel. Anders geen hout om te kunnen koken!
90%
Deze actie loopt nog 2 dagen
Gedoneerd: €373
Doel: €415
WereldActie 2
Geld nodig voor asiel van Milu. Het eten voor de bijna 800 dieren is zo goed als op!
60%
Deze actie loopt nog 2 dagen
Gedoneerd: €595
Doel: €1000