Geldinzamelacties

WereldAsielen heeft altijd specifieke geldinzamelacties lopen onder de naam 'WereldActies'. Het gaat vaak om noodsituaties, zodat we op deze wijze extra de aandacht vestigen op bepaalde projecten.

Op dit moment actueel:

WereldActie 1
De geweldige vrijwilligers van Vendi (Polen, project 13) doen prachtig, maar zwaar werk. Verdeeld over twee locaties vangt men in huiselijke kring oude, zieke en/of gehandicapte honden op. De ene locatie (Ania en Robert) is gelegen in Centraal-Polen en de ander (Kasia) in het oosten van het land. Specifiek honden die ondanks hun ouderdom, ziekte of handicap nog voldoende levenslustig zijn dat ze een kans verdienen worden op beide locaties door liefde omringd. Verder worden de dieren zo goed als mogelijk verzorgd om zodoende nog van het leven te kunnen genieten. Bewonderenswaardig! Collega Mirka gaat met enige regelmaat langs tijdens vakanties. Dat is ook nodig, want de Poolse vrijwilligers zijn te bescheiden, rekenen op niets en durven eigenlijk ook nergens om te vragen. Zo zag Mirka dat de wasmachine bij Ania en Robert kapot is. Het water moet handmatig uit de machine gehaald worden en het wasgoed blijft nat. En dat terwijl sommige honden incontinent zijn door hun aandoening wat extra was geeft. Een hopeloze situatie en daar gaan we iets aan doen. Maar daar hebben we wel uw hulp bij nodig! De kosten voor een goede wasmachine en droger in één bedragen 475 euro.

WereldActie 2
In het Spaanse Massanes helpen José en Ana al ruim 35 jaar (!) dieren die nergens anders meer een thuis vonden. Op het terrein rondom hun woning worden voormalige zwerfhonden, en in mindere mate ook zwerfkatten, liefdevol verzorgd. De opvang van José en Ana laat zich het best omschrijven als een dierenhospice, waar de overwegend stokoude en vaak ook zieke dieren in liefde en rust hun laatste maanden of jaren kunnen doorbrengen. Sinds 2011 helpt WereldAsielen hen en meerdere keren zijn wij ‘op bezoek’ geweest. Het is absoluut indrukwekkend hoe het inmiddels op leeftijd gerakende echtpaar zorg draagt voor de meest kansloze dieren. Maar door het op leeftijd raken komen bij hen nu zelf ook de problemen. José lijdt aan de pijnlijke reumatische ziekte artrose en slikt de hele dag zware pijnstillers. Ana verliest steeds vaker de moed om door te gaan, ook al weten beiden dat van ophouden geen sprake kan zijn. Klagen doen ze echter nooit, maar wij weten wel beter. Naast de ziekte van José is er namelijk nog iets wat voor zeer veel stress zorgt en dat is de afhankelijkheid van hun vervoersmiddel. Een auto is voor dit echtpaar namelijk van levensbelang, ook vanwege de afgelegen ligging van hun huis. José haalt met de auto voer op voor de ongeveer 100 dieren, maar brengt diezelfde dieren er uiteraard ook mee naar de dierenarts. Met de kosten van het voer en de dierenarts helpen wij ze maandelijks voor een deel, maar dat is niet voldoende. Al het geld van José en Ana gaat op aan de zorg van, zoals ze zelf liefdevol zeggen, hun ‘familia de 4 patas’(familie van viervoeters). Er blijft geen euro extra over om iets te reserveren en al helemaal niet voor brandstof of reparatiekosten aan hun auto. Daarom heeft WereldAsielen voor José en Ana het zogeheten autofonds opgericht; zie ook dit artikel in de WereldKrant. Helpt u mee dit geweldige echtpaar hun werk iets minder zwaar te maken? Hartelijk dank namens alle oudjes in Massanes!

BELANGRIJK
Via de doneerknop onder de WereldActie van uw keuze komt u vanzelf op een betaalscherm met diverse opties. Hiervoor maken wij gebruik van de donatiemodule van 'GeefSamen via Geef.nl' en dat is een initiatief van Stichting GeefGratis. Zij helpen goede doelen met geld inzamelen en is een zeer betrouwbare partner gebleken. Het is onvermijdelijk dat er kosten aan zo'n donatiemodule zitten en daardoor wordt er een minimumbedrag om te doneren gehanteerd, namelijk 5 euro. Uiteraard is iedere euro welkom! En daarom kunt u natuurlijk ook bijvoorbeeld 2,50 euro overmaken, maar dan wel graag rechtstreeks op onze rekening bij Triodos Bank: NL20 TRIO 0198 3427 56. Doet u dit onder vermelding van de keuze van uw WereldActie (als omschrijving bijvoorbeeld 'WereldActie 2') dan zullen wij het bedrag onderaan de WereldActie handmatig verhogen. Op die manier telt echt iedere euro mee!

WereldActie 1
Nieuwe wasmachine/-droger voor Vendi. Nu een hopeloze situatie door kapot apparaat!
94%
Deze actie loopt nog 11 dagen
Gedoneerd: €445
Doel: €475
WereldActie 2
Geld nodig voor autofonds José en Ana. Een auto die blijft rijden is van levensbelang in Massanes!
30%
Deze actie loopt nog 11 dagen
Gedoneerd: €295
Doel: €1000