Geldinzamelacties

WereldAsielen heeft altijd specifieke geldinzamelacties lopen onder de naam 'WereldActies'. Het gaat vaak om noodsituaties, zodat we op deze wijze extra de aandacht vestigen op bepaalde projecten.

Op dit moment actueel:

WereldActie 1
Bij Kavala (Griekenland) staat een vuilstortplaats/recyclingcentrum waar zo'n 100 zwerfhonden huisden. Begin 2014 werd deze vuilstortplaats in brand gestoken met als resultaat een enorme wolk met toxische stoffen die bij de zwerfdieren enorme schade aanrichtte. Vele werden blind en meer dan de helft van de honden stierf een langzame en zeer pijnlijke dood. Tot overmaat van ramp stortte een aantal vissers op deze plek bedorven visafval dat de al ernstig zieke dieren in hun overlevingsdrang toch aten. Een afschuwelijke situatie....

Een Griekse vrouw, Foteini Mandalianou genaamd, trok zich het lot van de 40 overgebleven honden aan en met behulp van de Engelse Sarah Galanaki ontfermen zij zich inmiddels al jaren over de honden rondom deze vuilstortplaats. Met eigen middelen voeren en verzorgen ze dagelijks de vaak schuwe dieren die er nog wonen of nog steeds worden gedumpt. Foteini probeert hun vertrouwen te winnen en ze op te nemen in haar huis of op een omheind stuk grond dat haar door de gemeente beschikbaar is gesteld; ze lost vrijwel in haar eentje een enorm probleem op tenslotte!

Maar dat opvangen gaat steeds lastiger, want de kooien zijn in zeer slechte staat. En dan vooral de deuren en scharnieren (de ophanging). Veel scharnieren zijn afgebroken en de deuren worden met behulp van metaaldraad gesloten. Eigenlijk geen doen en de kans op ontsnappingen is uiteraard ook toegenomen. Om de 13 kooien te repareren kost bij elkaar 200 euro. Het werk wordt dan uitgevoerd door een vakman, zodat het opknappen/repareren en vervangen ook daadwerkelijk perfect zal gebeuren. Op die manier kunnen Foteini en Sarah met hun The Dump Dog Project weer verder met het zéér belangrijke werk!

WereldActie 2
In het Spaanse Massanes helpen José en Ana al ruim 35 jaar (!) dieren die nergens anders meer een thuis vonden. Op het terrein rondom hun woning worden voormalige zwerfhonden, en in mindere mate ook zwerfkatten, liefdevol verzorgd. De opvang van José en Ana laat zich het best omschrijven als een dierenhospice, waar de overwegend stokoude en vaak ook zieke dieren in liefde en rust hun laatste maanden of jaren kunnen doorbrengen.

Sinds 2011 helpt WereldAsielen hen en meerdere keren zijn wij ‘op bezoek’ geweest. Het is absoluut indrukwekkend hoe het inmiddels op leeftijd gerakende echtpaar zorg draagt voor de meest kansloze dieren. Maar door het op leeftijd raken komen bij hen nu zelf ook de problemen. José lijdt aan de pijnlijke reumatische ziekte artrose en slikt de hele dag zware pijnstillers. Ana verliest steeds vaker de moed om door te gaan, ook al weten beiden dat van ophouden geen sprake kan zijn. Klagen doen ze echter nooit, maar wij weten wel beter.

Naast de ziekte van José is er namelijk nog iets wat voor zeer veel stress zorgt en dat is de afhankelijkheid van hun vervoersmiddel. Een auto is voor dit echtpaar namelijk van levensbelang, ook vanwege de afgelegen ligging van hun huis. José haalt met de auto voer op voor de ongeveer 100 dieren, maar brengt diezelfde dieren er uiteraard ook mee naar de dierenarts. Met de kosten van het voer en de dierenarts helpen wij ze maandelijks voor een deel, maar dat is niet voldoende. Al het geld van José en Ana gaat op aan de zorg van, zoals ze zelf liefdevol zeggen, hun ‘familia de 4 patas’(familie van viervoeters). Er blijft geen euro extra over om iets te reserveren en al helemaal niet voor brandstof of reparatiekosten aan hun auto. Daarom heeft WereldAsielen voor José en Ana het zogeheten autofonds opgericht; zie ook dit artikel in de WereldKrant. Helpt u mee dit geweldige echtpaar hun werk iets minder zwaar te maken? Hartelijk dank namens alle oudjes in Massanes!

BELANGRIJK
Via de doneerknop onder de WereldActie van uw keuze komt u vanzelf op een betaalscherm met diverse opties. Hiervoor maken wij gebruik van de donatiemodule van 'GeefSamen via Geef.nl' en dat is een initiatief van Stichting GeefGratis. Zij helpen goede doelen met geld inzamelen en is een zeer betrouwbare partner gebleken. Het is onvermijdelijk dat er kosten aan zo'n donatiemodule zitten en daardoor wordt er een minimumbedrag om te doneren gehanteerd, namelijk 5 euro. Uiteraard is iedere euro welkom! En daarom kunt u natuurlijk ook bijvoorbeeld 2,50 euro overmaken, maar dan wel graag rechtstreeks op onze rekening bij Triodos Bank: NL20 TRIO 0198 3427 56. Doet u dit onder vermelding van de keuze van uw WereldActie (als omschrijving bijvoorbeeld 'WereldActie 2') dan zullen wij het bedrag onderaan de WereldActie handmatig verhogen. Op die manier telt echt iedere euro mee!

WereldActie 1
Vervanging en reparatie deuren van kooien bij The Dump Dog Project. Absolute noodzaak!
45%
Deze actie loopt nog 11 dagen
Gedoneerd: €90
Doel: €200
WereldActie 2
Geld nodig voor autofonds José en Ana. Een auto die blijft rijden is van levensbelang in Massanes!
55%
Deze actie loopt nog 11 dagen
Gedoneerd: €550
Doel: €1000