Antonio gelukkig weer ‘op de been’

P08 Antonio02Uit eigen ervaring weten wij hoe de situatie in het zuiden van Spanje is wat zwerfdieren betreft. In één woord verschrikkelijk. Dat is ook de reden dat wij daar meerdere projecten steunen, zoals Amnistía Animal bij de stad Jaén (WereldAsielen project 08).

Antonio is zo iemand die al zijn hele leven mishandelde, zieke en gewonde dieren helpt. Zo kwam hij vorig jaar meer dan 50 keer in actie om dieren uit soms zeer benarde situaties te bevrijden en op te vangen. Dit doet hij in enkele verblijven aan huis die door geld van onze donateurs gerealiseerd konden worden.

Voor dieren in nood in dit deel van Andalusië is Antonio dus onmisbaar en juist daarom kwam het slecht uit dat hij een tijdje uit de running was i.v.m. de operatie voor een nieuwe heup + knie. Gelukkig kon hij nu weer aan de slag en dat bleek inderdaad hard nodig te zijn!

Zo redde hij vorige week een pitbull teefje en een ander sterk verzwakt hondje. Viel nog niet mee om de vangkooi-met-inhoud te versjouwen zo vlak na zijn operatie, maar wij kennen Antonio nu eenmaal als iemand die het belang van (zwerf)dieren boven zijn eigen problemen stelt. Gracias, Antonio!