Vrijwilligers WereldAsielen op bezoek bij eigen projecten

nieuwsbericht-30-september-2016-02Momenteel is Carine door Spanje aan het reizen en dat combineert zij met het daadwerkelijk meehelpen bij haar eigen projecten. In 2014 heeft Carine ook al op eigen kosten vrijwilligerswerk gedaan in Malagón (WereldAsielen project 90) en daar heeft ze een hechte vriendschap aan overgehouden. Niet alleen met de vrijwilligers, maar ook met de dieren.

Graag wilde ze terugkeren naar Malagón en ditmaal voor maar liefst 3 volle weken. Haar hulp was meer dan welkom, want juist zomers komen er altijd (veel) meer dieren bij. Op dit moment verblijven er ongeveer 120 honden in het asiel, maar gelukkig wordt er soms een dier geadopteerd.

Carine schreef dat het superleuk was om er weer te zijn. Ook was duidelijk te zien dat het asiel is verbeterd, onder andere door de financiële steun van WereldAsielen. Wel waren de weken behoorlijk zwaar, lichamelijk en emotioneel. Maar ook volgens Carine geeft het meehelpen bij projecten ontzettend veel voldoening!

nieuwsbericht-30-september-2016-03Tegelijkertijd reist op dit moment collega Mirka (links op de foto) langs haar eigen projecten in Polen en dat doet zij regelmatig. Let op: iedere keer uit eigen zak betaald, zodat echt al het geld van ontvangen donaties ten gunste komt van de projecten zelf.

In Jędrzejów bij Stowarzyszenie Obrona Zwierząt (WereldAsielen project 16) was iedereen weer blij om Mirka te zien. Enerzijds voelt het voor de vrijwilligers ter plaatse als een stukje erkenning zo’n bezoek en anderzijds werkt het voor de desbetreffende projectmedewerker altijd zeer verhelderend.

Het blijft mooi (vrijwilligers)werk dit: dieren helpen en tegelijkertijd vrienden voor het leven maken!