Zielig hoopje hond heeft weer wilskracht

Een week geleden trof onze Spaanse vriend Pedro (Huella de Jaén, project 14) dit zielige hoopje hond aan. Slechts 1,6 kilo wegend, totaal ontredderd en geen enkele wilskracht meer. Waarom ook als je veel tanden en zelfs een stuk kaak mist, bijna blind bent, onder de geïnfecteerde zweren zit en niemand meer voor je zorgt?

De hoofdpersoon uit de laatste WereldKrant (klik hier) weet ook wel dat het soms onbegonnen werk is, maar hij waagt tenminste een poging. Dus eerst naar de dierenarts en overleggen of het zin had. En daarbij gaat het Pedro om het welzijn van het dier en niet of hij het er qua werk en kosten wel bij kan hebben. Wat dat betreft is Oreo, zo wordt het hondje inmiddels genoemd, toch een héél klein beetje een bofkont dat uitgerekend Pedro op zijn pad kwam!

De andere foto is van enkele uren geleden. Na amper een week begint Oreo al vertrouwen te krijgen en, belangrijker nog, zijn wilskracht komt terug! Volgens Pedro lijken zijn ogen te schitteren! (Het is wel even afwachten hoe de oogdruppels aan zullen slaan). Overigens kan er nog steeds gedoneerd worden n.a.v. de laatste WereldKrant voor Pedro en met uw donatie helpt u dus ook Oreo. Graag overmaken via Triodos Bank NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. P14 Huella de Jaén. Bedankt namens Oreo!

Eén reactie

  1. Pingback: Oreo in goede handen – WereldAsielen

Reacties zijn gesloten.