Bezoek aan asiel Moreni, Roemenië

Begin april 2017 zijn een aantal medewerkers van WereldAsielen weer, op eigen kosten, op bezoek geweest bij het asiel in Moreni, Roemenië (project 06). Het was een fijn weerzien met de vrijwilligers en met de hondjes. En het werd meteen weer duidelijk hoe hard er daar gewerkt wordt om alle 200 honden iedere dag te verzorgen, door weer en wind.

Voor de verzorgers die daar hele dagen werken wordt er momenteel gebouwd aan een toilet bij het asiel. Wel zo hygiënisch en praktisch. Ook werd er weer een bezoek gebracht aan de fantastische dierenarts in Moreni; deze is onlangs een hele succesvolle, gratis sterilisatiecampagne voor katten gestart. Al meer dan 450 (!) katten zijn geholpen en kunnen gelukkig niet nog meer zwerfkittens produceren.

Op de ochtend van vertrek werd er ook nog een hond gevangen met ernstige medische problemen. Hij was ontzettend bang, maar wordt nu verzorgd en gesocialiseerd. Wilt u deze dappere vrijwilligers financieel ondersteunen, dan kunt u een donatie overmaken onder vermelding van “Project 06 Happy Dogs”. Alvast bedankt namens de dieren en de vrijwilligers in Moreni!

Meer foto’s op Facebook via deze link.