Oreo-update en ditmaal vanuit Nederland

Oreo-update, als vervolg op dit bericht.  Het waren weer hectische maanden, want dappere Oreo moest zelfs nog twee keer geopereerd worden. Ontzettend spannend en de vraag was of het allemaal wel zou lukken. Toch moest het gebeuren en was er eerlijk gezegd geen keuze.

De operaties zijn in Nederland verricht, want inmiddels woont Oreo hier bij een particuliere opvang speciaal voor (senioren) Yorkshire Terriërs. Die wordt in huiselijke kring gerund en uit eigen zak betaald door Patricia. Zij is paraveterinair (rechterhand van een dierenarts) en dat is wel héél handig als je voornamelijk oude ‘kneusjes’ opvangt!

Onlangs zijn we gaan kijken hoe het met Oreo gaat, want Eindhoven is beter te doen dan Zuid-Spanje. En we waren met stomheid geslagen. Op ons netvlies stond nog steeds hoe totaal ontredderd Oreo was aangetroffen. Nu begroette het ventje ons uiterst opgewekt, alsof hij hier z’n hele leven al woont tussen de andere hondjes. Hij wilde niets liever dan in onze armen liggen en al snel viel hij totaal ontspannen in slaap. Tsja, wij begrijpen wel dat Patricia als een blok viel voor deze knapperd! Vol trots wilde ze dan ook wel poseren voor de foto.

Toch heeft dit verhaal ook een minder feestelijke kant. Bij Pedro (Huella de Jaén, project 14) is het aantreffen van dieren als Oreo eerder regel dan uitzondering. Oreo had dan de mazzel dat Patricia hem op het spoor kwam en Pedro zo fantastisch heeft geholpen. Ook financieel, want in totaal heeft het ventje handen vol geld gekost. (Het heeft WereldAsielen niets extra’s gekost. Het betrof een regeling tussen Pedro en Patricia).

Overdreven al die moeite voor ‘slechts’ één dier? Misschien wel als je weet dat er bij projecten van ons soms vele honderden dierenmonden zijn te voeden. Maar voor Oreo absoluut niet, want voor hem betekent het simpelweg ALLES. Daar komt bij dat we zulke succesverhalen met z’n allen nodig hebben. Geeft energie om ons weer extra in te zetten en daar profiteert ieder (zwerf)dier bij onze projecten van!

Kijk op dit Facebookartikel voor de bijbehorende foto’s.