Schattige pups?

Schattig toch, zo’n nest jonge hondjes? Niet dus! Deze pups kunnen er zelf natuurlijk helemaal niets aan doen, maar ze hadden eigenlijk niet geboren moeten worden. Dit zorgt alleen maar weer voor extra problemen aankomende winter in Kütahya (Turkije) en het is dan ook geen toeval dat collega Simone daar al over schreef in WereldKrant 49 op pagina 4.

Hoofddoel is het steriliseren (of castreren) van zwerfdieren om te voorkomen dat er juist meer dieren komen. Het is alleen zinloos om een dier dat omkomt van de honger te steriliseren. En het is zinloos om een ernstig gewond dier te steriliseren. Dus moet er ook voer en een dierenarts worden geregeld, met de bijbehorende kosten.

En dat zijn precies de dagelijkse problemen waar onze contactpersonen ter plaatse en wij als vrijwilligers van WereldAsielen tegenaan lopen. Als er al geld is dan is dat voldoende voor óf eten óf medische hulp óf sterilisaties. Combinaties zijn een uitzondering. En toch is dat precies waar we, samen met onze donateurs, naar moeten blijven streven!

Deze foto van afgelopen zondag tijdens de dagelijkse voerrondes uit een nu nog zonovergoten Turkije (over een half jaar ligt er een dik pak sneeuw rondom Kütahya) bewijst dat opnieuw. Want hoe schattig die pups ook zijn, ieder zwerfdier dat niet geboren wordt hoeft ook niet te lijden. Simpel toch?