Opnieuw grootschalige sterilisatieronde Uruguay

Vandaag start wederom een grootschalige sterilisatieronde bij Animal Help in Uruguay. Er is momenteel voldoende geld voor het steriliseren van 138 honden. Dit aantal zal verdeeld worden over 3 dagen. De gemeente Pando rijdt heen en weer met een busje om dieren op te halen en terug te brengen. Daarnaast is er volop medewerking van de afdeling Dierenwelzijn van diezelfde gemeente en zo verzorgen zij onder andere nieuwsberichten via kabeltelevisie, lokale radio en kranten. Ook zijn er veel pamfletten opgehangen.Hondeneigenaren betalen een bijdrage van 100 Uruguayaanse peso (omgerekend 3 euro) voor de benodigde medicatie tijdens/na de sterilisatie.

Een deel van het benodigde geld is ingezameld door Annie en Hub, onder andere middels een rommelmarkt aan huis. Mede door deze zogeheten ‘Luikse markt’ kon er maar liefst 750 (!) euro worden bijgeschreven voor de 138 sterilisaties. Annie en Hub willen niets weten van extra aandacht, maar zij hopen wel dat het anderen op ideeën zal brengen. Op vrij eenvoudige wijze hebben zij echt iets extra’s voor (zwerf)dieren gedaan. Mede dankzij hun grote donatie worden er heel veel toekomstige zwerfdieren NIET geboren! (Foto’s van de rommelmarkt staan hier).

Tot slot de mededeling dat het hoofdartikel van de volgende WereldKrant over Mary Brown en haar Animal Help in Uruguay gaat. En die nieuwe editie verschijnt zéér binnenkort!