Een roerige week voor José en Ana (project 82)

De trouwe volgers van project 82 in Massanes, Spanje (de opvang van het oude echtpaar José en Ana) weten dat de situatie hier vaak zeer zorgelijk is. Saai is het er sowieso nooit! Afgelopen week had onze projectmedewerker veelvuldig contact met José, want het was me het weekje wel…

Begin vorige week bleken vandalen ‘s nachts over het hek te zijn geklommen om een deel van de zakken met hondenbrokken (die met het geld van onze laatste donatie waren aangeschaft) open te scheuren. José kwam hier ‘s ochtends in alle vroegte achter en wist direct waarom de honden de nacht daarvoor zo onrustig waren geweest. Godzijdank verblijven de honden ‘s nachts in hun hok of in het grote huis. Je moet er toch niet aan denken wat er anders nog meer had kunnen gebeuren.

Net van de schrik bekomen, meldde zich diezelfde dag de postbode aan de poort. Wat een toeval dat juist die middag het pakje werd bezorgd dat enkele vrijwilligers van onze stichting hadden opgestuurd. José en Ana konden namelijk wel een (leuke!) verrassing gebruiken en dit was het zeker. José en Ana geven iedere cent die ze hebben uit aan hun dieren en dit pakketje was speciaal voor hen gevuld met allerlei lekkernijen uit Nederland.

Twee dagen later ontving José een alarmerend telefoontje uit het dorp van een dame die had gezien dat 6 pups uit een auto werden gezet. De bestuurder van deze auto was snel doorgereden en had de hondjes op een braakliggend terrein achtergelaten. Het is momenteel bloedheet in Spanje en bij aankomst had José direct in de gaten dat één van de hondjes er zeer slecht aan toe was. Deze is meteen naar de dierenarts gebracht waar bleek dat het arme dier (net als zijn broertjes en zusjes) behoorlijk uitgedroogd was en onder de vlooien zat. Ondanks de plechtige belofte die José eerder aan WereldAsielen deed om geen nieuwe dieren meer op te nemen, kon hij deze stumperds onmogelijk aan hun lot overlaten. Hij was ook nog zo eerlijk om aan onze projectmedewerker toe te geven dat de energie en levenslust van de jonge hondjes (ongeveer 3 maanden oud) aanstekelijk werkte en dat hij in tijden niet zo vrolijk en energiek was geweest.

Deze roerige week heeft gelukkig een ‘happy end’. Onze stichting heeft afgelopen vrijdag een grote lading honden- en kattenvoer in ontvangst mogen nemen. Een groot deel hiervan zal binnen enkele weken worden gelost bij twee van onze Spaanse projecten: José en Ana (project 82) en Dolores en Jordi (project 94). Naast alle gezondheidsperikelen en financiële problemen hoeven beide echtparen zich voorlopig even geen zorgen te maken over het voer voor de dieren!