Honderden (zwerf)honden geholpen in Sri Lanka

Nagekomen foto’s van de sterilisatieronde in Sri Lanka. Ieder jaar organiseert de Tsunami Animal-People Alliance (TAPA, project 03) in samenwerking met WereldAsielen in voormalig oorlogsgebied sterilisaties van voornamelijk honden en enkele katten. In speciale netten worden zwerfdieren gevangen en later op exact dezelfde locatie geretourneerd. Ook is de plaatselijke bevolking van harte uitgenodigd om dieren uit hun omgeving naar de veldkliniek te brengen. En dat wordt massaal gedaan!

Afgelopen december hebben wij dankzij onze donateurs weer geld over kunnen maken naar TAPA in Sri Lanka, zodat alvast met de voorbereidingen gestart kon worden (zoals inkoop medicijnen). Dit voorjaar werd de veldkliniek opgetuigd in Kalpitiya en dat is in het noordwesten. Dankzij WereldAsielen zijn er deze keer 252 honden gesteriliseerd/gecastreerd, 289 honden gevaccineerd tegen rabiës (hondsdolheid) en in totaal 300 dieren behandeld door dierenartsen i.v.m. verwondingen, huidproblemen en sexueel overdraagbare tumoren.

Alles bij elkaar zijn er nog veel meer (zwerf)dieren geholpen tijdens deze grootscheepse actie, maar dit zijn de cijfers waar de donateurs van WereldAsielen aan hebben meebetaald. Op zulke cijfers zijn wij trots en nog veel meer op onze donateurs!

Benieuwd naar meer foto’s? Kijk hier op onze Facebookpagina.