Extra steuntje in de rug voor meerdere projecten

In deze tijd van het jaar is het bijna logisch dat je gaat nadenken over het afgelopen jaar en het jaar dat voor je ligt. In het geval van WereldAsielen gaan de gedachten heel vaak naar de projecten die de steun zo hard nodig hadden in het bijna voorbije jaar en ook volgend jaar weer zullen hebben. Dat is niets nieuws.
Wat ook niet nieuw is, is dat WereldAsielen de laatste jaren in staat was een aantal projecten een extra donatie te geven, de zogeheten kerstdonatie. Eén waarvoor geen onderbouwd verzoek hoefde te worden ingediend, maar die de medewerkers ‘zo maar’ ontvingen en waar dolblij op werd gereageerd. Natuurlijk moesten ook deze donaties verantwoord worden, maar hoe fijn was het dat opeens een bedrag op de rekening stond waar niet op gerekend was? Ook dit jaar doet WereldAsielen weer een kerstdonatie aan diverse projecten en verheugen we ons al op de enthousiaste appjes, mailtjes enz…
Wat wél nieuw is, is het kerstpakket. Dankzij een gulle gift van de bij u vast al bekend zijnde ‘beschermvrouwe’ van WereldAsielen, mevrouw Helena Beels, alsmede de zeer slimme inkoop van een paar vrijwilligers in de juiste winkels op het juiste moment én het gratis ontvangen van een aantal prachtige, fleurige dozen van de werkgever van een dochter van een van de vrijwilligers, zijn deze week ongeveer 30 pakketten naar het postkantoor gebracht.
Want als WereldAsielen toch íets duidelijk is geworden de afgelopen jaren is het wel dat de mensen in het veld, die zich iedere dag weer geplaatst zien tegenover een samenleving die zich wreed of onverschillig opstelt ten opzichte van dieren en die ieder uur van de dag bezig zijn met het opvangen en verzorgen van deze hulpeloze, zieke en verwaarloosde dieren, ons diepe, diepe respect verdienen. En hoe fijn is het dan onverwacht iets te kunnen geven dat nu eens niet voor de dieren, maar uitsluitend voor henzelf is bestemd?
Eerlijkheidshalve waren de vrijwilligers het afgelopen maandag best zat toen om 1 uur ‘s nachts de laatste doos werd dichtgeplakt, maar een van hen merkte zeer terecht op: “Ik denk dat bij onze projecten de lichten ook niet veel eerder zijn uitgegaan en morgenochtend gaat daar ook weer heel vroeg de wekker..” En zo is dat; niet alleen gisteren en vandaag, maar 365 dagen per jaar lang.