Sterilisatieronde in Port Said (Egypte)

Eerder dit jaar heeft WereldAsielen een bedrag overgemaakt aan The Egyptian Society of Animal Friends (ESAF) in Gizeh (Egypte, project 85) om 100 straathonden te kunnen vaccineren tegen hondsdolheid en tegelijkertijd te steriliseren. Op dit moment staat de teller op 85 honden. De foto’s zijn van de laatste ronde in de stad Port Said en toen zijn 30 honden ‘geholpen’. Daarnaast trouwens ook enkele zwerfkatten.

Op de linkerfoto een hond die was aangereden. Uiteraard is deze ook meteen meegenomen naar de mobiele kliniek en heeft daar alle benodigde medische hulp ontvangen. Doet het ESAF-team altijd op hun vangrondes; geen enkel gewond of ziek zwerfdier wordt overgeslagen.

Maar de hulp gaat verder, want er worden tegelijkertijd brochures uitgedeeld met uitleg over de toegepaste TNR-methode (vangen, castreren, terugplaatsen). En brochures over hoe het is ‘geregeld’ binnen de islam op het gebied van zwerfdieren (honden in het bijzonder), want daar bestaan onnodig veel misverstanden over in een land als Egypte.

Zie hier voor nog enkele andere foto’s.