Trieste en laatste Rosca-update…

Eindelijk weer een Rosca-update, maar meteen wordt dit een hele trieste en tevens laatste…

Vorige week donderdag werd Rosca opgenomen, omdat haar nieren niet meer goed functioneerden. Gisteren werd duidelijk dat het echt ernstig was. Vandaag kwam het bericht dat de dierenartsen niets meer voor haar konden doen en dat haar situatie niet zou verbeteren. Met gruwelijk veel pijn in het hart is daarom zojuist afscheid genomen van lieve Rosca.

In 2016 werd o.a. Rosca gered uit een Spaanse dodencel door de meiden van Hope Time (project 12). Sindsdien hebben we regelmatig de aandacht op haar gevestigd, omdat zij best wel ‘speciaal’ was. Zij werd al die tijd verzorgd door een opvanggezin (in Spanje) en nog niet eens zo heel lang geleden bleek dat zij daar mocht blijven, omdat dat gezin haar adopteerden.

Na zo’n verschrikkelijk leven dus toch nog ‘eind goed, al goed’ voor Rosca. Achter de schermen bleef het alleen financieel lastig om alle onderzoeken en medicatie te bekostigen. De meiden van Hope Time hebben dit grotendeels uit eigen zak betaald, met wat hulp van WereldAsielen. En die hulp kregen wij voornamelijk weer van één donateur; lees bijvoorbeeld dit stukje maar.

Alles bij elkaar kan je concluderen dat Rosca bijzonder veel pech had, want ze had het nu eindelijk prima voor elkaar. Wij draaien het graag om. Rosca heeft sinds 2016 ontzettende mazzel gehad, omdat zij opgemerkt werd door de meiden van Hope Time. Zij hebben haar een kans gegeven, samen met dat opvanggezin. Uit de eerste hand weten wij dat Rosca juist een geweldige tijd heeft gehad en ontzettend veel liefde heeft ontvangen. Alsnog, om het goed te maken.

Rust zacht, lieverd. Ook jij zal nooit vergeten worden.

Foto links: de laatste foto van Rosca, vlak voor de euthanasie.
Foto rechts: hoe we Rosca zullen herinneren!