Bezoek aan Hope Time (project 12)

De tweede stop tijdens de vakantie van onze vrijwilligers werd Hope Time in en rondom de Spaanse stad Burgos. Tegenwoordig voornamelijk gerund door Marta en Isabel en met hen hadden we dan ook afgesproken. Soms is er hulp van anderen en in de loop van de dag hebben we dan ook meer mensen ontmoet.

Ook de meiden van Hope Time doen geweldig werk, namelijk het redden van dieren uit een dodingsstation en het van straat halen van honden en katten die dringend hulp nodig hebben. Deze dieren vangt men zelf thuis op en daarnaast worden honden ondergebracht in een pension. Uiteraard zijn we ook daar heen gegaan om met de honden te wandelen.

Ondertussen vertelde Isabel over Negan, een pup die zij recentelijk langs de kant van de weg vond. Vol vlooien en teken. Geen broertjes/zusjes/ouders in de buurt. Tsja, wat moet je dan? Wachten tot het beestje wordt aangereden? Dus hup, mee in de auto…op weg naar een betere toekomst.

Ook Hope Time mochten we 250 euro overhandigen (naast de traditiegetrouwe stroopwafels!) en opnieuw was de verrassing groot. Net als bij al onze andere projecten komen bij Hope Time donaties altijd als geroepen, want mede door de kosten van het pension lopen de rekeningen behoorlijk op. En ja, ook deze meiden betalen verder alles uit eigen zak.

Toch is er goed nieuws te melden, want sinds kort is er een dierenarts in Burgos die Hope Time middels 2 gratis sterilisaties per maand helpt. Geweldig initiatief! En daarom willen ook wij deze dierenarts extra vermelden: Clínica Veterinaria 20 de Abril.

Tot zover het bliksembezoek aan 2 van onze projecten. Nog snel even op de foto en terug naar huis om vanuit daar de projecten te ondersteunen. Maar daadwerkelijk langsgaan (als alternatieve vakantie) is toch wel erg leuk en zinvol. Iedereen weer bedankt voor de gastvrijheid en tot een volgende keer!