Een kijkje bij SIEMPRE CONTIGO

Dit prachtige filmpje ontvingen wij dit weekend van de vrijwilligers van ‘Siempre Contigo’, het grote asiel in Rota, Andalusië. In het belang van al hun dieren vraagt Carmen Santos, voorzitter van dit geweldige asiel (WereldAsielen project 79), uw aandacht voor de zeer nijpende omstandigheden in Spanje.

Niet alleen het asiel zit overvol, door de enorme instroom aan nieuwe ‘gevallen’, zien zij zich genoodzaakt om tijdelijk ook zoveel mogelijk dieren onder te brengen bij dierenpensions en gastgezinnen. U begrijpt het vast al, hier hangt een prijskaartje aan. Naast deze onvoorziene kostenpost lopen de kosten voor voer, medicijnen, dierenarts etc. etc. ook ‘gewoon’ door. Door de noodtoestand kan het weleens een hele tijd kan gaan duren voordat de adopties weer op gang komen waardoor het aantal dieren de komende weken en maanden alleen maar verder zal stijgen. Bij al onze projecten liggen de adopties helemaal stil; dat is heel logisch als je bedenkt dat het verboden is om naar buiten te gaan anders dan voor een bezoek aan de apotheek of een snelle boodschap.

Wij voelen ons in Nederland al behoorlijk beperkt door de noodmaatregelen, maar dat is niets vergeleken bij de situatie in het zuiden van Europa. Het dagelijks leven ligt volledig plat; deze nieuwe realiteit in combinatie met de reële angst om zelf ziek te worden plus de zorg voor tientallen hulpeloze zwerfdieren is eigenlijk teveel voor een mens.

Toch wordt ook bij dit project niet geklaagd; men heeft geleerd te incasseren en te accepteren … Wél vraagt men om hulp én om een luisterend oor. Dat laatste bieden onze projectmedewerkers natuurlijk met liefde, met heel veel liefde zelfs. Met net zoveel liefde als waarmee het filmpje is gemaakt (quote: “está hecho con muchísimo amor”) en met evenveel liefde waarmee de dieren bij Siempre Contigo (vert.: altijd met jou) ook in deze vreselijke crisis dagelijks door de vrijwilligers worden verzorgd ❤️!!

Aan het eind van dit ontroerende filmpje doet Carmen Santos een beroep op u en op ons om hen door deze moeilijke maanden te helpen. Als u net als wij geraakt bent door haar boodschap, maak dan alstublieft een kleine bijdrage over op NL20 TRIO 0198 3427 56 t.n.v. project 79: Siempre Contigo.
Bij voorbaat hartelijk dank!!