Onze dierenhelden

In de “coronatijd” kampen onze projecten met nieuwe problemen en uitdagingen naast de altijd bestaande financiële gebreken. Veel vrijwilligers vallen deze weken af vanwege de al dan verplichte quarantaine. De asielhonden worden niet uitgelaten, er zijn minder mensen die de dieren kunnen verzorgen en er is minder geld beschikbaar omdat veel acties niet door kunnen gaan.

Tot overmaat van ramp heeft asiel Krotoszyn (project 95) met nog een ander probleem te maken. In de regio Grootpolen, concreet in hun stad Krotoszyn, bevindt zich nu een brandhaard van corona-besmettingen. Het politiebureau is gesloten, de politie zit thuis, net als veel andere mensen, de plaatselijke GGD zit met de handen in het haar. Veel van die mensen hebben honden. En als je in een (kleine) flatwoning woont, is het helemaal geen pretje voor mens en dier.

Daarom hebben de asielvrijwilligers een nieuwe actie bedacht, namelijk honden uitlaten van hondenbezitters die niet naar buiten mogen (wat in Polen streng wordt gehandhaafd). Drie keer per dag worden de honden kort uitgelaten door een kleine groep vrijwilligers met maskers op hun gezichten. Het betekent eigenlijk de hele dag heen en weer rennen, van adres naar adres.

Onze vrijwilligers zijn ware helden, dat wisten wij al, maar steeds opnieuw krijgen wij hier bewijzen voor.